FIT ZWANGER!

Fit blijven tijdens je zwangerschap, het is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Voor één keer weerstonden Karin en Gillian – allebei uitgerekend voor februari 2020 – de verleiding van de zetel en volgden bij Julie Vermeersch een les zwangerschapsyoga. Ons verdict? Een aanrader!

Zwangerschapsyoga 1

Plaats van afspraak is DE LOFT  in de Jules Peurquaertstraat. Dé plek in Oostende voor alles wat met yoga te maken heeft. In de uiterst gezellig ingerichte zolder verwelkomt Julie ons. De enthousiaste Oostendse is niet alleen yoga-instructrice, maar ook nog eens een getalenteerd fotografe. Een Queen naar ons hart!

Zwangerschapsyoga

Strike a Yogi pose! Karin, yoga docente Julie en Gillian.

Julie geeft dus zwangerschapsyoga, maar ook voor partneryoga en yoga met jouw baby ben je bij haar aan het juiste adres. Ze geeft ook workshops ‘hypnobirthing‘. Dit is een zwangerschapscursus voor beide ouders waar je je samen volledig voorbereidt op de komst van jullie kindje aan de hand van ontspanningstechnieken. Aanstaande mama’s zijn zo beter in staat kalm te blijven tijdens de bevalling. Ook de papa leert in de cursus hoe hij zijn vrouw voor en tijdens de bevalling goed kan ondersteunen.

Zelf heeft Julie ook genoeg ‘eigen’ ervaring: onlangs werd ze voor de derde keer mama van een dochter – thuis geboren! En ook tijdens haar zwangerschap bleef ze al die tijd aan yoga doen.

ADEM IN, ADEM UIT 

Goed, tijd voor de les! Samen met een tiental andere zwangere vrouwen nemen Karin en ik plaats in een cirkel. We vertellen wie we zijn, hoeveel weken ver we zijn en vooral: waar we zoal last van hebben. Pijnlijke heupen, last van je rug? Allemaal zwangerschapskwaaltjes die dankzij yoga verminderd kunnen worden.

Tijdens de yogales komen verscheidene ademhalingstechnieken aan bod, met allemaal één doel: relaxen samen met je baby. Maar het is meer dan gewoon ademhalen: uiteraard zijn er ook yoga-oefeningen speciaal op maat van zwangere vrouwen.

Zwangershapsyoga door Julie Mithra in Oostende

ONTSPAN EN REK UIT

Voor mijn zwangerschap ging ik regelmatig naar de pilates en ik pikte ook af en toe een yogales mee. Maar sinds die buik elke dag groter en groter wordt, staat dat allemaal op een laag pitje… Dat mijn spieren wat stram waren, is een understatement van jewelste. De yoga deed dus zéker deugd. Na de les voelde ik me heel wat meer relaxed en die heupen, die waren precies ook minder pijnlijk… Een aanrader voor alle zwangere vrouwen in Oostende dus. En… ook hun partners, want Julie geeft samen met haar man ook zwangerschapspartneryoga!

OOK INTERESSE?

  • Zwangerschapsyoga: Elke woensdagavond van 19H-20H15. Op 15 januari start er opnieuw een lesreeks van 10 lessen.
  • Waar? De Loft, Jules Peurqaertstraat 15, 8400 Oostende.
  • Website:www.juliemithrayogaphotography
  • Facebook: Julie Mithra Yoga.