Kookworkshop met Ostend City Queens bij Kim's Kitchen

Niks leuker dan samen in de potten roeren!
Bij Kim’s Kitchen leert Kim je in een huiselijke sfeer werelds koken. Je doet het allemaal van A tot Z, inclusief tafelen met een wijntje erbij! Topavond onder vriendinnen.

DE KEUKEN VAN KIM

Kim startte in februari 2019 haar bedrijfje. De smaak voor werelds koken kreeg ze echt te pakken in Bahrein, waar ze tot voor kort woonde met haar gezin. Terug in Oostende, de geboortestad van haar man, wou ze als jonge mama van 3 zonen niet meer naar haar fulltime job als ingenieur terugkeren. Maar louter thuisblijven was voor haar ook weer geen optie. Neen, ze wou iets doen met haar passie voor koken en reizen. Een vrije ruimte bij haar thuis in het Westerkwartier werd omgevormd tot gezellig kook-en tafelatelier en Kim’s Kitchen zag het licht!

FOCUS OP WERELDKEUKEN

Reeds vele jaren ben ik gepassioneerd door koken maar het is mijn liefde voor reizen die ervoor heeft gezorgd dat ik in contact ben gekomen met vele keukens in de wereld. Geïntrigeerd door de vele nieuwe ingrediënten vind ik het heerlijk om internationale gerechten te bereiden, aldus Kim.

Werelds koken betekent ook je blik verruimen en kennismaken met nieuwe producten die je vaak niet allemaal in het aanbod van een standaard supermarkt vindt. Hier brengt de Aziatische winkel soelaas. Je vindt er (bijna) alles om Kims gerechten ook nadien thuis klaar te maken. Of je nu een Indiase, Vietnamese, Thaise of Midden-Oosterse kookworkshop bij haar volgt. Want wat je hebt geleerd, wil je toch graag nog eens voor vrienden of familie nadien herhalen, toch? Kim speelt hier handig op in. Alle recepten van de gemaakte gerechtjes in de workshop krijg je namelijk in steekkaartvorm mee voor thuis.
Een kookworkshop kost tussen de 40 à 50 euro per persoon, water en wijn (1 fles per 4 personen) inbegrepen.

KOKEN ALS TEAM

Kim ontvangt groepjes van 8 tot 10 personen. Je kan aansluiten bij een kookworkshop die ze zelf organiseert (alle data te vinden op haar website) of haar contacteren als je in eigen groep wil komen koken. In overleg wordt dan een type keuken, datum en uur uitgekozen.
Kim stelt zich eerst altijd kort voor en schetst de 2 gerechten die samen gemaakt worden. Het is duidelijk dat ze dit graag doet want ze praat charismatisch over het ontstaan van haar bedrijfje en de link met haar vorig leven in het buitenland.

We werden in 2 kleinere groepjes verdeeld om het voorbereidend werk te doen: groenten snijden, kippengehakt mengen, het afmeten van smaakmakers (zoals vissaus, sesamolie, palmsuiker, kokosmelkpoeder, …). Dit deden we met veel sérieux maar ook getater en gelach.

Nadien mocht het echte koken beginnen aan de 2 kookfornuizen.
Op het menu:

Chicken Siu Mai : open dumplings met kip die gestoomd werden.
Chicken Green Curry: een thaïse klassieker met kokosmelk.

Kookworkshop met Ostend City Queens bij Kim's Kitchen

Kookworkshop met Ostend City Queens bij Kim's Kitchen

 

Terwijl de dumplings stoomden en de curry sudderde, dekten we samen de tafel en schonken ons een aperitiefje in. Toen alles op tafel kwam en we mochten proeven, braken de ‘oohs’, ‘aahs’ en ‘moh, zo lekker’ – kreten los. We waanden ons prompt in Thailand want alle smaken zaten goed. En wat je zelf hebt gemaakt, smaakt altijd beter! Geen enkel restaurant kan daaraan tippen!

Kookworkshop met Ostend City Queens bij Kim's Kitchen

Komt het water je bij dit lezen spontaan in de mond?
Interesse om bij Kim ook een kookworkshop te volgen?
Alle gegevens vind je hieronder:

KIM’S KITCHEN WORKSHOPS
Dokter Verhaeghestraat 13, Oostende.
Email: info@kimskitchen.be
Facebook:  Kim’s Kitchen – Kookworkshops
Instagram: KimsKitchenKookworkshops
Website: www.kimskitchen.be