De Wellington Golf: pure ontspanning

Een plek om te onthaasten op drukke dagen

Al jaren droom ik ervan om te  golfen, te leren putten en met precisie een balletje in de juiste richting te kunnen slaan op een immens uitgestrekt stukje natuur waar ook ter wereld! Maar daarvoor moet je eerst heel wat techniek leren en veel oefenen – dus tijd vrijmaken – en dat is wat mij betreft een ander paar mouwen. Maar wel een gemak als je het in jouw buurt kunt leren. Temidden van de Oostendse renbaan ligt de Wellington Golf Club, een golfbaan met 9 holes. Het is een oase van groen verscholen in onze mooie stad en dat op een boogscheut van het strand, zalig toch!
Ik bracht er al wel eens een ontspannen moment door op het terras van ‘The Pigeon Bistro’ in prachtig gerestaureerd gebouw met waanzinnig uitzicht. Het is er vrij toegankelijk voor een hapje of drankje en tijdens zonnige dagen is het er heerlijk vertoeven. Echt een verstopt plekje om te onthaasten op drukke dagen …
Clubhuis & Pigeon Oostende_nieuwe toestand_03

Start to Golf

Maar zelf een balletje slaan zat er tot op vandaag  dus niet in. Tot ik onlangs attent werd gemaakt op een supertof én betaalbaar initiatief in deze Oostendse Wellington Golf: het starterspakket ‘Start to Golf’. Dat zijn 4 zondagsvoormiddagen om telkens te genieten van 1,5 uur groepsles van een pro en tijdens deze periode een maand lang onbeperkt gebruik van materiaal en oefenterreinen. Wow, stante pede ‘me and my gal’ – aka mijn puberende dochter Gala – ingeschreven. En ik heb er nog geen seconde spijt van, integendeel, I love it (en heb er blijkbaar aanleg voor, jippie!).
Golfen is als een virus zegt men weleens, eens je gebeten bent laat je het niet meer los en dat beaam ik volmondig…I’m hooked!  Er komt veel meer bij kijken dan de meeste mensen denken, onderschat het vooral niet. Maar eens je de bal met het juiste geluid, snelheid en afstand de lucht in de driving-range slaat, dan glunder je ongetwijfeld evenveel als mij…

Ontspanning ten top

Fantastische ervaring was het voor ons: genieten van de rust en het groen temidden van de stad, eindelijk de knepen van golf leren én quality time met elkaar…ontspanning ten top! En erna nog even genieten in het ruime clubhuis voor een leuke babbel, een lekkere aperitief of gezellig etentje.  Pure verwennerij, zelfs al was het soms wat vechten om op zondagmorgen vroeg uit de veren te moeten na een zware avond/nachtshift, but it sure is worth it!
Een aanrader, ik ben alvast overstag gegaan, da’s duidelijk denk ik :). Samen met mijn gezin word ik lid en ga ervoor, en waar het hart van vol is loopt de mond van over…dus aarzel niet meer: just give it a try! Hier vind je de website voor meer info.
DSC01665
2015-05-03 11.34.38
By |2016-01-19T14:19:48+00:0017-01-2016|

About the Author:

Ann Rommelaere
Ann kan je best omschrijven als een vat vol energie. Voor haar job reist ze heel Europa (en soms ook wel daarbuiten) rond met vintage en design. Oostende is haar plek om tot rust te komen en te onthaasten.

Leave A Comment