Welkom in Oostendse huiskamers tijdens Chambres d’O

 Chambres d’O: gezelligheid en genieten van mooie dingen

In de winter gaan we nog meer dan anders op zoek naar gezelligheid, warmte, samenhorigheid en genieten van mooie dingen in een kleine kring. In Denemarken hebben ze daar een begrip voor: “hygge”, misschien na Samsonseks in 2016 wel hét woord van 2017. In Oostende is er ook een term voor: Chambres d’O. Een heerlijk gastvrij festival waarbij er concerten, theatervoorstellingen, filmvertoningen… georganiseerd worden bij tientallen Oostendenaars in de living. Curieuzeneuzen en cultuurliefhebbers kunnen een weekend lang genieten en zich laten verrassen.

Ook welkom bij ons thuis!

Vorig jaar hadden we jazz-band Frie Maline te gast in onze keuken en stelden we ons huis open voor muziekliefhebbers. Omdat het zo’n leuke ervaring was voor onszelf en voor de kindjes, stelden we ons opnieuw kandidaat. We zijn dan ook heel blij om opnieuw Chambres d’O bij ons thuis te kunnen verwelkomen. Er staan op zondag 29 januari twee optredens van de Nederlandse singer-songwriter Anton Walgrave gepland, opnieuw in onze keuken, met zitjes in de living.

Ik ging ook naar een optreden bij iemand anders thuis vorig jaar en ik kan het je verzekeren: een fantastische belevenis, heel intiem, heel origineel. Omdat het in een a-typische, knusse omgeving plaatsvindt is het sowieso een belevenis, of je er nu iets van kent of niet. Laat je verrassen… Geef de cultuur op huiskamerformaat een kans!

Ook voor de kleinsten

Ook onze kindjes vinden het een heel avontuur, die muzikanten en al die mensen die ze niet kennen in huis. Wat ik dit jaar ook goed wil bestuderen is het kinderaanbod “Chambres d’O XS” , want dat ziet er gevarieerd, goedkoop en toegankelijk uit. Wat dacht je van samen pizza maken, luisteren naar spannende verhalen.. Neem hier zeker een kijkje!

Praktisch

Chambres d’O vindt plaats van 27 tem 29 januari. Hier vind je het volledige programma en alle locaties. De Kunstacademie aan Zee (KAZ) vormt het kloppende hart van het huiskamerfestival. Je kan in dit meetingpoint niet alleen terecht voor info, aankoop jetons, UiTPAS spaarpunten,… Het is een organisatie van Kunstvaarders vzw die de krachten bundelt van 5 culturele spelers in Oostende: KAAP, TAZ, Mu.ZEE, De Grote Post, Filmfestival Oostende, i.s.m. het KAZ, Kunstacademie aan Zee. 

By |2017-01-19T17:52:44+00:0019-01-2017|

About the Author:

Ellen Distave
De zeelucht doet wonderen en als je er genoeg van binnen krijgt, kun je de wereld aan. Ellen groeide niet toevallig op aan de Oostendse Visserskaai en de Zeedijk en runt vandaag zowel een gezin als haar eigen boetiek met webshop. Lily, of Life’s Little Luxuries, grossiert in hebbedingen waar geen vrouw aan kan weerstaan. Zorgvuldig en met liefde uitgezocht. Dit is dan ook de plek waar al haar passies samenkomen.

Leave A Comment