Na Annes hairstyling trokken we naar shop Lily. Voor Vintage Hollywood Make-over stylingadvies natuurlijk maar ook om ons te laten maquilleren door  Lindsay van PURE BEAUTY.

Hollywood Make-over Pure Beauty Make-up Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood

Lindsay is schoonheidsspecialiste in Oostende en focust zich vooral op huidverbetering en bruidsmake-up. Ze organiseerde recent de succesvolle THE PURE BEAUTY DAYS in hotel Upstairs met workshops en lezingen over beautyrituelen, haar en make-up.  De perfecte dame om ons die classy fiftieslook te geven à la Audrey Hepburn (foto links) en Grace Kelly (foto rechts).

1. THE BASICS

Voor we ons specifiek richten op Audrey of Grace, is een goede hydratatie van enorm belang, legt Lindsay uit.

Lindsay van Pure Beauty voor Hollywood Make-over Pure Beauty Make-up Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood

Foto Lindsay: © Margo Carton Fotografie

 • Starten met een goede dagcrème is cruciaal.
 • Daarna kies je voor een primer, die je make-up op z’n plaats zal houden en ook beter zal laten uitkomen.
 • Breng een zachte foundation aan maar houd subtiel. Waar nodig camoufleer je oneffenheden en eventuele kleurverschillen.Werk af met een lichte poeder.

2. TYPISCH AUDREY:
ACCENT OP DE OGEN EN WENKBRAUWEN

Audrey hield het graag sober op vlak van make-up maar ze was wel gezegend met prachtige grote Bambi-ogen. Die blik zette ze nog extra in de verf door altijd te werken met zwarte eyeliner. Haar volle wenkbrauwen hield ze natuurlijk.

Hollywood Make-over Pure Beauty Make-up Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood Audrey Hepburn eyeliner

Voor een hedendaagse versie van de porseleinen Audrey met Bambi-ogen :

 • Wissel bij elke stap hieronder beschreven van oog om zoveel mogelijk symmetrie te bekomen.
 • Breng eerst een oogprimer aan van het bewegend deel tot onder de wenkbrauw zodat de oogschaduw en eyeliner langer blijft zitten.
 • Breng dan een matte oogschaduw aan in vanille of lichtroze.
 • Start met de eyeliner van het midden van het oog en werk eerst naar buiten.Volg zoveel en dicht mogelijk het contour van jouw oog. Niet in één keer maar in verschillende stapjes waarbij je telkens iets dichter bij het einde van het oog komt. En telkens wat breder. Bij de 2 laatste strepen trek je op het einde van het nog een klein vleugeltje naar boven (een wing) voor dat Bambi-effect.
  Let op: ga niet te ver want dan krijg je een kattenoog en een Cleopatra-blik.
 • Het stukje van het midden naar je binnenste ooghoek verkies ik om bijna op het contour zelf aan te brengen, alsof  het streepje aan de binnenkant zit. Dit vraagt wel een stevige hand zond bibber. Wees dus voorzichtig.
 • Ben je tevreden over beide ogen, werk dan af met veel mascara op je wimpers. Ook een wimperkrul vooraf geeft nog een extra dimensie aan de Bambi-look.
 • Ook je wenkbrauwen zet je in de verf met een wenkbrauwmascara.
 • Voor de lippen: gebruik lichtroze of een licht koraalrode kleur.
 • Veeg een zachte, rozige blush over de jukbeenderen en je bent klaar!

Audrey Hepburn Hollywood Make-over Pure Beauty Make-up Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood

 

3. TYPISCH GRACE: ACCENT OP DE LIPPEN

Grace Kelly, bekend om haar koele, gesofisticeerde look waar dag -en zelfs avondmake-up nooit om aandacht schreeuwden. Ze stond bekend om haar altijd prachtig gedefinieerde lippen die ze nauwelijks zichtbaar opmaakte als ware ze van nature zo. Ze koos altijd voor : of 2 tinten lichter of feller dan haar eigen lipkleur. Om volledige aandacht naar de lippen te brengen, hield ze haar ogen sober en gebruikte ze soms een eyeliner, maar zeker niet op die aangezette manier als Audrey. Less is more. Haar wenkbrauwen daarentegen waren tot in perfectie gedefinieerd.

Doe dit voor een evening Kelly-look met opvallend rode lippen:

 • Na de eerste stappen begin ik het liefst met de wenkbrauwen. Gebruik een fijn penseel met wenkbrauwpoeder om de basis aan te zetten en te definiëren tot aan het buitenste van de wenkbrauw. Gebruik ook wenkbrauwmascara.

Grace Kelly Hollywood Make-over Pure Beauty Make-up Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood

 • Grace werkte zoals Audrey ook graag met lichtroze, vanille en perzikkleurige tinten voor haar bovenste oogleden. Haast onzichtbaar. Vergeet eerst je oogprimer niet aan te brengen. Voor de avondlook blijf ik bij vanille dat als een soort higlighter de ogen zal doen spreken.

Grace Kelly Hollywood Make-over Pure Beauty Make-up Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood

 • Een heel fijn eyelinerstreepje trekken zonder wing volstaat en je mag terug veel mascara gebruiken. Het blijven de fifties!
 • Voor de lippen is het belangrijk dat je lipliner exact dezelfde kleur heeft als je lippenstift.  Gebruik vooraf een liphighlighter bovenaan op het cupidoboogje. Start in het midden van je bovenlip met het lippotlood. Definieer eerst het hartvormpje en teken dan verder naar de buitenste mondhoeken. Onderaan begin je ook in het midden.

Grace Kelly Hollywood Make-over Pure Beauty Make-up Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood

 • De lippenstift breng ik aan met een penseel maar je ringvinger kan je ook gebruiken om het kleur als het ware met kleine pompbewegingen op je lippen aan te brengen. Dit geeft een nog natuurlijker effect.
 • TIP: Met een lippenseel kan je de lipranden afwerken tot perfectie.
 • Veeg subtiel een lichtbruine blush over de jukbeenderen en je bent klaar!

Volgende blogpost geeft Ellen van SHOP LILY stylingtips! We tonen 3 verschillende looks (casual, daytime en gala) ter inspiratie EN tonen jullie onze Bal Rat Mort Make-over in primeur!

Heb je onze haarstijltips gemist? Lees dan snel nog deze blogpost HIER.

Audrey Hepburn Hollywood Make-over Pure Beauty Make-up Bal Rat Mort Oostende Vintage Hollywood

Bedankt Lindsay van PURE BEAUTY voor al dit make-up advies!

Ook zin gekregen in een party in Hollywoodstijl? Bestel snel nog tickets:

 • online via Kursaal Oostende
 • telefonisch via 0900 40 850 (max € 0,50 / min)
 • of ga langs bij de BOX OFFICE van Toerisme Oostende, Monacoplein 2, Oostende