Op 2 maart gaan Lien en ik naar BAL RAT MORT, het beroemdste gekostumeerd bal van België

Hollywood Bal Rat Mort Kursaal Oostende

en daar kijken we zo naar uit!!

Ik beken. Ik ben nog NOOIT gegaan ondanks dat het al voor de 121ste keer in Oostende wordt georganiseerd. Shame on me! Het sprak me gewoon eerder niet aan. Al enkele jaren volg ik het echter wel van op afstand. De vernieuwing is voelbaar, zowel in de keuze voor stijlvolle thema’s als het niveau van beleving. Dit jaar rollen ze de rode loper uit voor de glitter en glamour van het oude Hollywood.

Vintage jaren 50 en 60 dus! Met een stageband vol typische crooners à la Frank Sinatra en Elvis Presley maar ook een Beauty Boudoir voor de totale Hollywood make-over. Wij konden echter niet wachten tot het event en gingen al aan de slag!

In 3 blogposts delen we tips & tricks van Ostend Locals voor je ‘hairdo’, make-up en styling. Je kan bijvoorbeeld starten met een beroemd persoon voor ogen te houden. Ik koos voor AUDREY HEPBURN, Lien voor GRACE KELLY. Vind je dit moeilijk, denk dan aan het stukje in de song ‘Vogue’ van Madonna, waar ze alle grote iconen voor Bal Rat Mort aanreikt:

Greta Garbo, and Monroe. Dietrich and DiMaggio.
Marlon Brando, Jimmy Dean, on the cover of a magazine.
Grace Kelly, Harlow Jean, picture of a beauty queen.
Gene Kelly, Fred Astaire, Ginger Rogers, dance on air.
They had style, they had grace. Rita Hayworth gave good face.
Lauren, Katherine, Lana too, Bette Davis, we love you.
Ladies with an attitude, fellas that were in the mood.
Don’t just stand there, let’s get to it. Strike a pose, there’s nothing to it!

VOGUE
en dat doet ons meteen bij Queen Anne aankloppen! Want met 35 jaar kapsterervaring én een kapsalon met diezelfde dansbare naam, is zij de ‘geknipte’ madam voor onze haarstijltips, toch?

Hollywood Bal rat Mort 2019 Make-over van Karin en Lien door Anne Ostend City Queens

1. TYPISCH AUDREY: DE DOT

Wie aan Audrey denkt, ziet onmiddellijk een frêle dametje met een kort froufroutje en perfect opgestoken haar voor zich. Zelden droeg ze haar haren los. We gaan voor typisch Audrey en dan kan je niet voorbij de iconische look uit de film  Breakfast at Tiffany’s met een geweldig grote dot en een opvallend blingbling haarjuweel vol stras.

Hollywood Make-over Kapsalon Voque Bal Rat Mort Audreu Hepburn

‘Dit kapsel met ‘crêpon’ is zo Hollywoodiaans. Het is een soort donut in mousse dat dient om je knot haar nog meer volume te geven. In het geval van Audrey bijna pal op het hoofd, wat haar enkele cm’s groter deed lijken. ‘

HOE BEGIN JE?
– Was je haar een dag voordien.
– Of je doet het zonder pony, dan kam je je haar strak naar achter in de paardenstaart. Wie kiest voor een pony, knipt hem bij voorkeur asymmetrisch. Kenmerkend is de zijscheiding en een korte, schuine bles. Dit is trouwens een van dé haartrends van 2019!
– Maak een paardenstaart zo hoog mogelijk op je hoofd.
– Steek de donut door de paardenstaart, drapeer het haar er rond en steek vast met schuivers in dezelfde haarkleur. Doe dit zo strak mogelijk zonder dat het pijn doet.
– Kies een haarspeld met veel stras of parels om frontaal op de dot vast te maken. In ons geval bevestigden we nog een extra vintage broche bovenop dit haaraccessoire voor extra bling.

2. TYPISCH GRACE: VOLUMINEUZE GOLF IN HET HAAR

Grace Kelly, bekend om haar koele schoonheid met een classy stijl. Eens opgestoken in een Franse rol, dan eens losjes met een golvende krul in haar carré haar.

Voor Lien wordt het een ‘in-between look’. Omdat Lien iets langere lokken heeft dan Grace, kiest Anne om haar haren op te steken maar eerst de steile lokken te krullen voor iets meer volume. Liens haren worden “in de krul gespeld” en dan moet ze onder de droger. Very vintage!

Daarna worden haar boucles, de nieuwe gekrulde lokken, losjes met schuifspeldjes opgestoken. Via een loshangende zijscheiding en krullen niet te strak vast te maken, komen we tot een klassiek opsteekkapsel met Kelly-allure. Om de losse golf in de zijscheiding te behouden, wordt alles afgewerkt met veel lak.

Maar Anne onthult zelfs een vintage geheimpje:

Wie geen sterke haarlak in huis heeft, kan evengoed bier gebruiken in een verstuiver. Gebruik het vooraf op natte haren om je krullen een sterke ‘all night long’ fixatie te geven!

Volgende blogpost geeft Lyndsay van Pure Beauty Oostende Hollywoodpoof make-up tips!

 

Ook zin gekregen in een party in Hollywoodstijl? Bestel snel nog tickets:

  • online via Kursaal Oostende
  • telefonisch via 0900 40 850 (max € 0,50 / min)
  • of ga langs bij de BOX OFFICE van Toerisme Oostende, Monacoplein 2, Oostende

Bedankt Queen Anne van Kapsalon Vogue voor alle haartips!