Voor wie Oostende niet zo goed kent doet de Madridstraat waarschijnlijk niet onmiddellijk een belletje rinkelen. Jarenlang was het voor veel mensen dan ook enkel maar een verbinding tussen de Langestraat en het Marie-Joséplein, maar net als de rest van de stad is dit kleine straatje aan een revival toe. Op korte tijd zijn er twee nieuwe zaken geopend, Vines wine bar en restaurant Chez Paulette. Twee nieuwe hotspots die je gewoon eens moet bezocht hebben. Ik toonde al het goede voorbeeld en wie weet kom ik je daar binnenkort wel eens tegen?

Vines Wine Bar

Vines wine bar

Regelmatig komen de Ostend City Queens eens samen om bij te praten, deze keer was de afspraak in de Vines Wine Bar. Een absolute schot in de roos. Ik was gecharmeerd door de passie en kennis waarmee Axel Goudesone zijn klanten ontvangt en bedient. Je hoeft maar te zeggen welke wijn je eens wil proeven en hij tovert een excellente suggestie tevoorschijn. Ik koos voor een Zuid-Afrikaanse wijn die me deed terugdenken aan mijn reis naar het land vorig jaar. Onder de naam maQUINZE is de familie Goudesone importeur en distributeur gespecialiseerd in wijnen uit de States. Ze hebben meer dan 160 verschillende wijnen in hun portfolio. In Vines Wine Bar kan je minstens 16 open wijnen per glas ontdekken.

Fingerfood

Fingerfood in Vines wine bar

Bij een glaasje wijn horen ook lekkere hapjes en Axel verzorgt zijn fingerfood zelf en wat heeft dat gesmaakt! De bar zelf is knap ingericht met ondermeer meubels van zijn grootouders. De familiale sfeer is sowieso niet veraf want het is een familiezaak met zijn ouders Jean-Marie en Brigitte.

Kort samengevat: ik kom zeker terug.

Interesse? Hier vind je alle informatie:  www.maquinze.be/vinesoostende.html

Chez Paulette

Chez Paulette

Iets verderop, dichter bij het Marie-Joséplein ligt Chez Paulette. Ook hier vind je zeer gepassioneerde mensen. De zaak is vernoemd naar de moeder van chef Frédéric Lamquet. Hij is een ervaren kok. Hij serveert klassieke gerechten met een moderne toets. Het leuke is dat alle gerechten verkrijgbaar zijn in drie verschillende versies: tapa, voorgerecht en hoofdgerecht. Zo kan je bijvoorbeeld een hele avond alleen maar tapas eten of opteren voor tapas én hoofdgerecht. Alle combinaties zijn mogelijk. Er staan vijftien gerechten op het steeds wisselende menu. Je kan telkens kiezen uit small, medium of large, wat leuk is als je geen grote eter bent of net wel.

Mooie zaak

Ik heb uiteindelijk zelf de runderstoofpot en de crème brulee geproefd en het was ontzettend lekker. De prijs/kwaliteit is heel goed en je kan eten in een aantrekkelijke zaak. Nog een voordeel de keuken is open tot 23 uur, waardoor je ook na een evenement nog iets kan gaan eten.

Chez Paulette

Interesse? Hier kom je meer te weten over de zaak: www.visitoostende.be/nl/chez-paulette