Vandevelde to the rescue!

Vandevelde is een waar fenomeen, het is een drogisterij zoals er niet veel meer zijn. Noem een poets- of wasprobleem en binnen de minuut weet je de ideale oplossing. Frank, Martine en hun team zijn Tante Kaat en meer.

Ik voel me er telkens teruggekatapulteerd in de tijd en word er sowieso wat nostalgisch. Zowel mijn ouders, grootouders als overgrootouders kwamen hier over de vloer en dat doet wat met je. Al van 1906 helpt deze familie de mensen om hun huizen schoon te maken! Martine vertelt dat klanten uit het binnenland telkens verwonderd rondkijken in de winkel en heel erg blij zijn dat een zaak als die van hen hier nog bestaat. Wij vinden Vandevelde een evidentie in ‘t stad en zijn hen vaak dankbaar voor hun advies.

Ze geven ons nog drie tips mee, voor alle andere vragen kan je bij hen terecht op de hoek van de Ooststraat en de Christinastraat.

1 Stralend witte was

Natrium-percarbonaat: een wit, korrelig poeder en wondermiddel tegen vlekken.

Om grauw geworden witte was terug helemaal wit te maken doe je een eetlepel onderin de trommel van de wasmachine en gebruik je wasmiddel zoals gewoonlijk. Kies een normaal wasprogramma et voilà! Let op: voor witte was zonder gekleurde motiefjes erop.

2 Vetvlekken op textiel, steen, parket en leder

Terre de Sommières: een fijn okerkleurig kleipoeder uit Montpellier dat tot 80% van zijn gewicht absorbeert.

Vetvlekken op zowel natuursteen, leder, stoffen meubels, autostoelen… verdwijnen meteen met dit wondermiddel. Het poeder op textiel strooien, 3 uur laten inwerken, wrijven en wegzuigen. Bij natuursteen of leder 30 minuten laten intrekken en zachtjes wegborstelen.

3 Zacht middel tegen bladluizen

Bruine zeep: een mengsel van plantaardige olie en geconctreerd wasmiddel.

Bruine zeep reinigt, ontvet, onvlekt en beschermt. Maar het kan nog meer: nu pesticides altijd maar minder sterk worden en bijgevolg ook minder effectief, gaan we op zoek naar andere oplossingen. Bladluizen verwijder je door in een spray 1 eetlepel bruinze zeep te mengen met 1 liter warm water en dit op de planten te spuiten.

 

vandevelde  vandevelde vandevelde

Foto’s: Stefanie Reynaert