Valentijn in sfeercafé de Rid’O ’t Paard

VALENTIJN IN DE RID’O

Vorig jaar heb ik Valentijn gevierd in het Kursaal met de fantastische show “The Whitney Experience” zie blog.
Ook dit jaar hou ik het opnieuw muzikaal, maar wel wat “dichter bij huis”, want in de Rid’O heb ik een date met niemand minder dan de “Vlaamse soul-god” Gunther Neefs :-)!! Jiehaaaa!

PLACE 2 B

De Rid’o is DE nieuwe place to be in Oostende. Dit sfeervol café vind je aan het Leopold I plein, of op z’n Oostends “aan’t Peerd”.
De naam spreekt voor zich: het Franse “rideau” betekent gordijn, en “rido” is Esperanto voor lachen. Deze 2 trefwoorden vatten perfect weer waar Rid’O voor staat: een open gordijn voor artiesten en mensen laten lachen.
Hier vinden dus regelmatig optredens plaats, zowel van covergroepen, zoals Barak Friture, (op zaterdagavond) als van beginnende stand-up comedians, (telkens de1e donderdag van de maand) of doorwinterde zoals Steven Mahieu.
De uitbaters (vader en zoon Declercq) hebben een gat in de markt gevonden, en staan open voor elk gezond initiatief, met andere woorden: de Rid’O is een verrijking voor Oostende!
Ook de innerlijke mens wordt hier verwend met een assortiment aan snacks en fijne tapa’s.

Podium De Rid’o

GÜNTHER NEEFS

Goede wijn behoeft geen krans, zo ook niet Gunther Neefs. De “zoon van…” heeft allang z’n eigen stempel op de muziek gedrukt, en dit niet alleen met z’n Vlaamse repertoire, maar ook met schitterende versies van wereldberoemde klassiekers zoals “Satisfaction Guaranteed”, “The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore” om er maar enkele op te noemen (www.guntherneefs.be)

Gunther Neefs in de rid’o

 

DE RID’O EXCLUSIEF

Het ideale Valentijnsidee is de combinatie van beiden: een live optreden van Günter Neefs in De Rid’O! Ik kijk er alvast naar uit, en ben er nu al van overtuigd dat mijn Valentijnsdag niet meer kapot kan!Het was een geslaagde avond! 😉
By |2017-05-05T16:36:35+00:0018-02-2017|

About the Author:

Anne Vanden bilcke
Anne is al jarenlang de ongekroonde koningin van Oostende. Geboren in het hartje van de Belle Epoquewijk en al meer dan 30 jaar eigenhandig verantwoordelijk voor zowat alle modieuze coupes die de Oostendse dameshoofden sieren. Van de nuchtere vissersvrouwen tot het bekend volk dat het Filmfestival aandoet, ze weten Anne allemaal te vinden. En ’s avonds, als iedereen gekapt en getooid is, sluit deze city queen haar kappersdeuren om zich in het stadsleven te gooien en een van de vele events mee te pikken.

Leave A Comment