Januari is een maand om na te genieten van gezelligheid én om vooruit te blikken naar de lente.  Voor velen ook telkens een maand die eindigt met een goeie portie cultuur: tijdens Chambres d’O. Ik zet met plezier mijn aanraders voor je op een rij. Je vindt vast wat ruimte tussen de nieuwjaarsrecepties door 😉

1/ 10 JANUARI: Tweedehands boekenverkoop.

Heb je net als mij het voornemen om 2020 eens vaker naar een boek te grijpen? Ga dan zeker eens langs in onze stadsbibliotheek en snuister door hun aanbod.

Je vindt er ook telkens een leuke collectie kinderboeken aan héél democratische prijzen.
Extra tip voor houders van een UIT-pas: vijf punten op je pas zijn twee gratis items waard!
Meer informatie vind je HIER.

2/ 25 JANUARI: PREUTELEUTE in het Kursaal.

Zin in een avondvullend concert vol echt Ostèns? Preuteleute treedt 25 januari op in het Kursaal en dat staat garant voor muziek met heel wat humor. Ook voor zij die onze stad of inwoners nog niet goed kennen een aanrader… Afgelopen zomer heb ik heel erg genoten van de monoloog “Marinus” van de frontman Sebastien Dewaele tijdens Theater aan Zee over de Oostendse vissersgeschiedenis. Deze keer laat ik me graag verrassen door zijn andere talenten.

preuteleute

De tickets vlogen de deur uit en het concert was in een mum van tijd uitverkocht. Mijn tip: ga op zoek via de applicatie: Ticketswap. Daar kan je je aanmelden om tickets te zoeken voor dit concert, maar ook voor hun andere uitverkochte optredens in Bredene, Leffinge, Gent, Brugge, De Panne… Veel succes! En volgende keer de concertagenda van het Kursaal wat sneller opvolgen 😉

Meer info vind je HIER.

 

2/ 25 -26 JANUARI: CHAMBRES D’O.

Eind januari staat steevast in de agenda als het weekend van Chambres d’O. Wat mij betreft het allergezelligste kunstenfestival. Veel Oostendenaars openen letterlijk hun huiskamers en laten deelnemers bij hen thuis genieten van muziek, dans, theater, kindervoorstellingen…
Het programma is erg divers en wordt samengesteld voor De Grote Post, Theater aan Zee, KAAP, Klein Verhaal, Mu.Zee en de Kunstacademie.

Ook wij openen voor de derde keer onze keuken en woonkamer. Ik ben alvast benieuwd wie tickets heeft gekocht en zal de koffie en thee naar goede gewoonte klaar zetten. Het concert dat bij ons gepland staat is uitverkocht, maar ik zocht er enkele uit waarvoor nog tickets beschikbaar zijn.

POMPELMOES

Ik leerde het duo Tara en Viktor afgelopen zomer kennen tijdens Theater aan Zee en genoot van hun concert in De Crayon.

POMPELMOES/ COPYRIGHT: ZJAKKI WILLEMS

copyright foto Zjakki Willems

Hun concert omschrijven vind ik moeilijk… laten we stellen dat het zacht is, mooi, alternatief en charmant. Ideaal om de zondag mee te ontwaken tijdens hun optreden van 11u of 15u.
Tijdens Theater aan Zee wonnen ze trouwens de Residentieprijs voor Jong Muziek.

Meer info en tickets vind je HIER.

A SENSITIVE CASE

Ik neem Marie en Sam graag mee naar voorstellingen met een vleugje acrobatie en circus, omdat niet alleen zij, maar ook ik dat leuk vinden.

A SENSITIVE CASE copyright foto Moomerfoto

copyright foto Moomerfoto

Bert Vanden Berghe specialiseerde zich in 2018 in Stockholm in “hand balancing technique” en mixt zijn talent met theater en dans. We zijn alvast benieuwd in wiens huiskamer we hem zullen zien balanceren als een man die opgesloten zit in een wereld van muizenvallen. Voor kindjes vanaf 6 jaar.

Meer info en tickets vind je HIER.

DE GULLE BOOM

Ik kocht ook tickets voor een theatervoorstelling die gaat over een ontroerend verhaal dat de vriendschap tussen een boom en een jongetje vertelt.

De Gulle Boom Copyright foto Bart Huyghe

Copyright foto Bart Huyghe

Het is een stuk van De Trawanten dat jong of oud aanzet tot het nadenken over geven, nemen en onvoorwaardelijke liefde. Ik ben alvast benieuwd in wiens huiskamer we het zullen meemaken. Voor kindjes vanaf 6 jaar.

Meer info en tickets vind je HIER.