Chambres d’O: gezellig en hartverwarmend

Volgend weekend is het zover: het allergezelligste festival Chambres d’o overspoelt Oostendse huiskamers! Voor de 4de keer al kan je ongegeneerd gaan gluren bij je buren.

Enkele Oostendse culturele actoren (Theater aan Zee, De Grote Post, Mu.Zee, Kaap en Klein Verhaal) gooiden al hun sterkte troeven in de strijd en boksten een fantastisch programma in elkaar.  Er is voor elk wat wils: jong & oud, klank of liever woord, …  iedereen komt aan zijn trekken dankzij het mooi gevulde programma.

Meer dan 30 hartverwarmende voorstellingen (ideaal tijdens deze frisse, winterse dagen) op enkele vierkante meters. Artiesten zitten bijna letterlijk op je schoot.  De beleving is uniek en onvergetelijk.

Wil je dit niet missen?

Dan zal je je moeten haasten want de ticketverkoop gaat razendsnel.  Ben je net te laat om je favoriete artiest in een intieme setting aan het werk te zien?  Dan kan ik je ten zeerste ‘belletje trek’ aanraden! Het concept is eenvoudig en tegelijkertijd geniaal: je trekt aan de bel en je wordt getrakteerd op een verrassende voorstelling, plezier voor jong én oud!

Ikzelf bladerde het ruime programma door met een onbezonnen blik. Het is de eerste keer dat ik het programma mag aanschouwen voor de schermen in plaats van achter de schermen. Ik geef jullie met plezier mijn aanraders mee:

Voor de liefhebbers van een streepje muziek:

  • Topper Mattias De Craene laat voor het eerst zijn solo project op jullie los. Hij zal jullie gegarandeerd omverblazen met hemelse kamervullende klanken.
  • Geen zin om stil te zitten op een harde stoel? Dan is het concert van vibrafonist Wim Segers een must. Laat je verrassen en beweeg mee op doorheen het ritmisch landschap van de Latijns-Amerikaanse cultuur.

Fan van kleine, fijne voorstellingen waar ze minder woorden gebruiken maar je des te meer overladen met prachtige beelden?  Dan is ‘Mia Kermis’ een niet te missen pareltje. Het valt niet uit te leggen maar je moet het gezien hebben. Beklijvend en onvergetelijk mooi, zowel de figuurtjes als de muziek als het verhaal.

Ongeveer in hetzelfde genre maar iets actiever is Weg naar kamer O van Filip Berte. Beeldend kunstenaar Filip neemt je mee op wandeling naar een donkere kamer in de stad. Reflectie over vrijheid van beweging, grenzen en gastvrijheid, voor asielzoekers en nieuwkomers in Europa. Een onderwerp waar we niet aan voorbij kunnen en mogen gaan.

Laat je je liever verleiden door prachtige verhalen en een nooit-meer-te-vergeten-woordenvloed? Dan ben je bij Zaher II van Pierre Muylle zeker aan het juiste adres! Met passie voor het ongewone en talent voor ontmoeting slaagt hij er in toegang te krijgen tot datgene wat vaak verborgen blijft. Geloof me, dit wil je gezien en gehoord hebben.


© Femke den Hollander

Ga zelf op zoek naar een onvergetelijke voorstelling

Maar blader vooral zelf het programma door en stap volgend weekend een warme, gezellige huiskamer binnen. Want die artiest, in die huiskamer, dat zal maar één keer plaatsvinden.  Wees dus getuige van een unieke en onvergetelijke voorstelling. Alle info kan je vinden op de website van Chambres d’O.