Pasen associeer ik altijd met de ontluikende lente. En pastelkleuren… maar vooral ook aan eitjes zoeken in de tuin met de hele familie en samen gezellig aan tafel schuiven voor een paasbrunch. Onlangs hielden wij met de Ostend City Queens een late ontbijtvergadering bij mij thuis. Een goed excuus om elk wat lekkers mee te brengen en mijn huisje alvast paasklaar te maken met decoratieve elementen.
En een blog te delen met tips, dat ook!

 

De mooiste tafel voor Pasen

1/ Pastelkleurige tulpen 

Mijn interieur is eerder sober waardoor ik ook voor een eenvoudige tafeldekking heb gekozen. Ik koos voor natuurlijke kleuren en materialen. Met een opvallende bos pastelkleurige tulpen gaf ik de tafel net genoeg extra kleuraccenten. Tulpen zijn dan ook mijn absolute lievelingsbloemen voor dit seizoen. Je hoeft er helemaal niet veel tijd of werk in te stoppen om iets te creëren dat sfeer en gezelligheid uitstraalt.

Tip: decoreer je tafel al van de avond voordien, zo hoef je niet te vroeg op te staan.

 

2/ Bunny ears

Deze konijnenoren servetten zijn heel gemakkelijk te maken. Je plooit je stoffen servet in een rol en dan rond een eitje. Dan bind je beide uiteinden samen met een oud koord (natuurlijk materiaal). Je plooit de oren wat opzij en voila, je hebt deze schattige konijnenoortjes op je bord. Werk af naar keuze met een groen takje of een pluimpje. Verwerk de bloemen of takken die je gebruikt op de tafel nog eens op je bord.

3/ Balloneieren van gips of muurvuller

Paasdecoratie: Kunstige eierschaal door Lien Moijson

Dit kan je voor verschillende doeleinden gebruiken: als schaal, als bloempot of als kaarshouder. Ik maakte dit al op mijn school met de kinderen uit mijn klas als ei van een dinosaurus (paasmandje). Met de bedoeling dat de ouders dit dan ook nadien nuttig kunnen gebruiken als paasdecoratie.

Hoe maak je deze?

 • Je blaast een ballon op en zet de ballon in een schaal zodat die niet meer kan bewegen.
 • Eerst smeren we op de ballon een laagje vaseline.
 • Daarna dompelen we het gipsverband in stroken onder water en leggen die kruisgewijs op de bovenkant van de ballon. Zorg dat je stroken lang genoeg zijn zodat ze zeker tot aan de helft van de ballon komen.
 • Wil je een volledig ei maken dan zorg je dat de hele ballon bedekt is. Met je handen wrijf je over het gipsverband totdat de gaatjes van het gipsverband bedekt zijn. Dit doe je verder tot de ballon voor de helft helemaal bedekt is. Dan laat je dit uitdrogen en verwijder je de ballon.
 • In plaats van gipsverband kan je de ballon ook insmeren met muurvuller. Je laat dit drogen en dan nog eens herhalen voor extra stevigheid.

Voor de brunch zette ik koffiekoeken, gerookte zalm, zoet en zout beleg, vlierbloesemwater, koffie, thee en chocolade klaar. Iedereen bracht ook nog iets mee en zo kwamen we tot een rijkelijk buffet met

 • Donuts en kramiekbrood
 • Pistolets en sandwiches
 • Smoothies
 • Zelfgebakken citroen-en appelcake
 • Shaksuka (een Oosters gerecht met paprika, ei, tomaten, koriander, kurkuma en komijn)
 • Quiche met zalm en broccoli
 • Fruitsalade met yoghurt
Ostend City Queens op hun paasbest

vlnr.: Stefanie, Kerlijn, Anne, Lien, Charlotte, Karin en Ellen

Buikje vol en een agenda gevuld met toffe plannen, team Ostend City Queens op ons paasbest! 😉

 

*** Foto’s genomen door Stefanie Reynaert, Lien en Karin.