Uiteraard dragen niet alleen wij ‘queens’ Oostende een warm hart toe. Nog meer vrouwen hebben een speciale band met onze kuststad of voegen iets toe waardoor leven aan zee net dat tikkeltje meer heeft. In deze gloednieuwe rubriek maak je kennis met -voor ons- bijzonder markante madammen met een ‘Ostendsche’ link en een straf verhaal.

Ellens aandacht werd getrokken door één van haar klanten:

Ik leerde Jessica Vereecken een 7-tal jaar geleden kennen. Ze was toen een “aangespoelde mooie meid” in Oostende, haar woorden die ik graag herhaal. De voorbije jaren was ik onder de indruk van de verschillende projecten die ze realiseert naast haar werk als manuele kiné en orthomoleculair therapeute. Daarom deel ik haar verhaal over Tiny Imperfections hier graag.

Lezen jullie mee?

WAAROM ‘TINY IMPERFECTIONS’? 

Mijn zoon Cas heeft een ernstig gehoorverlies en werd plots zeer slechthorend toen hij 2,5 jaar oud was. Hij heeft een implantaat en een hoorapparaat. Cas is fotogeniek en is af en toe model voor shoots, maar ik voelde dat merken vaak bang zijn om een kind met een beperking in hun campagne op te nemen. Dat heeft me ertoe aangezet om er bewustwording voor te creëren door een fotoshoot te organiseren met vijf kinderen die een “tiny imperfection” hebben.

tiny imperfections. Fotografie: Ahmed Bahhodh

M’n zoon Cas die ik ook wel “Beestje” noem, Emiel met achondroplasie (dwerggroei), Gus die in een rolstoel zit, Kaat met een chromosomale afwijking en Roseline bij wie een been werd geamputeerd stonden samen voor de lens. Ze houden van lego, knutselen, frietjes, chiro, scouts, fortnite, zingen, dansen en voetbal.

Voor de kleding tijdens de photoshoot hebben we gekozen voor Belgische kindermodemerken zoals Caroline Bosmans, Bo(y)smans, Aymara, Max&Lola, added Molo, Tarantella en Collegien.”

HOE BLIJ BEN JE MET HET RESULTAAT? 

“Iedereen die heeft meegewerkt, heeft dat gratis gedaan, van stylistes en visagist over de Belgische merken tot de locatie, Bar Brutaal. Dat is fantastisch en het ganse team is erg trots op de shoot. We verschenen met enkele foto’s en een interview in Knack Weekend Magazine en kregen positieve respons. We zijn ook dankbaar dat we ook op deze blog vermeld worden… alle beetjes helpen. Maar hebben nog een lange weg te gaan om ons doel te bereiken.”

WAT IS JOUW BAND MET OOSTENDE ALS GENTSE? 

“Het was één van de moeilijkste beslissingen ooit, weggaan uit Gent, verhuizen naar Oostende, en daardoor ook pendelen naar Gent, waar mijn praktijk reeds 13 jaar is. Het was kiezen of verliezen. Mijn (ondertussen ex-)man is aan’t zeetje geboren, getogen, en had hier ook al een kindje. Járen heb ik mij een outcast gevoeld en 9 jaar ben ik hier blijven plakken. De eerste jaren waren eenzaam, maar de liefde vulde toen nog en uiteraard mijn beestje, Cas, die een positieve zwangerschapstest veroorzaakte de exacte dag van “The Big Move” naar zee.

Na enkele jaren voelde ik openheid, van mijnentwege. Ik werd zachter naar jullie toe. Ik begon te zien dat Oostende eigenlijk óók een buitenbeentje is, niet zo anders dan ik zelf. Ik leerde mijn eigen hotspots kennen, sommige bekende, anderen alleen zichtbaar voor vreemdelingen die er toch hun hoed hebben neergelegd. Kijken met het hart, heet dat dan. Toen Lily in de Hertstraat kwam, denk ik dat ik bijna letterlijk tegen jou heb gezegd: “Eindelijk!!!” gepaard met een vreugdedansje voor jouw neus. Het spreekt voor zich dat ik daar al klant ben van in de eerste maandjes…

Ik heb Oostende ook zien veranderen. De evolutie op Oosteroever, bijvoorbeeld, van nostalgisch en verloederd naar… nostalgisch en hip. Na de scheiding van Casjes papa ben ik daar dan ook gaan wonen, dicht bij de zee. Want ofwel woon je écht aan de zee, ofwel in Gent. Ik was niet aan mossel, noch vis, toen.

Sinds 1 jaar woon ik terug in Gent. Een bewuste beslissing, ik begon mij terug eenzaam te voelen. De dualiteit tussen Gent en Oostende is de rode draad in mijn leven. Mijn zoon blijft hier naar school gaan… dus, ik pendel, nog steeds, maar deze keer in omgekeerde richting.

Het is de zoute realiteit dat Oostende aan mijn ribben kleeft. Zichzelf heeft verweefd met mijn Gentse vezels. Ondertussen woont Cas dus halftijds in Gent, en halftijds in Oostende. Dat maakt van hem minstens een Ostend City King. (lacht) Mijn Tiny Imperfections shoot werd gevoed door deze verweving. Mijn hart zal altijd harder slaan voor het a-typische, ietsje anders-dan-anders. Want misschien is dat eigenlijk maar ook gewoon…normaal.”

Tiny Imperfections Team

Art Direction: Jessica Vereecken.
Fotografie: Ahmed Bahhodh.
Styling: Coralie Foulard.
MUAH: Anna & Josephine.

Meer informatie over dit mooie project  vind je HIER.