MAKE EVERY ROOM, YOUR LIVING ROOM

Zoals jullie ondertussen al weten heb ik een zwak voor interieur en creativiteit. Ik koop meubels heel intuïtief, op het gevoel. Net zoals de eigenaars van de webshop The Living Room. Liefhebbers en dreamteam, Stephanie Pierre en partner, brengen hun tweedehands meubelen, verlichting en kleinere decoratieve woonaccessoires naar de gepassioneerde vintage en design-liefhebbers. Je kan er niet enkel topstukken kopen, maar ook inspiratie opdoen voor jouw interieur. Elk item in de collectie is door hen geselecteerd met behoud van persoonlijkheid en karakter.

De focus van de collectie is niet enkel gericht op actuele trends. Bij The Living Room volgen ze hun eigen gevoel en hebben ze een voorliefde voor eclectische en unieke meubelen uit de jaren 1950 – 1970 en ouder.

De woonkamer van Stephanie en haar partner, mix and match.

 

Vintage is hot! 

Tweedehands meubelen en hebbedingen zijn spullen waar verhalen aan verbonden zijn. Recent is er een hernieuwde belangstelling voor die oude meubelvormen of accessoires. Meestal gaat het om meubilair of met de hand gemaakte meubelen die typerend zijn voor een bepaalde tijdgeest en die een zekere stilistische waarde hebben. Je kan er er een origineel interieur mee creëren, persoonlijkheid en cachet gegarandeerd. Vintage is hot (so hot)!

De fantasierijke en kleurige 1950’s look van de clubzetel is een echte leukerd. Pastelle ma belle.

“Vintage meubelen zijn duurzaam, kwalitatief en vaak een vorm van pure ambacht. Ze bestaan al ruim 50 jaar en kunnen nog steeds intensief gebruikt worden. Het feit dat een meubel al zo lang meegaat en nog altijd kan gebruikt worden, is wonderbaarlijk. Hergebruik is niet alleen het recyclen van plastic en glas, het kan op veel meer manieren en op welke manier kun je nu beter en gemakkelijker hergebruiken dan met een prachtig vintage item? Ook is het een goede investering om vintage te kopen. Tegenwoordig daalt de spaarrente, maar de waarde van vintage meubels stijgt. So please, put your money where you can see it (lacht).”

 

Hou ze in de gaten

Bijna wekelijks komen er nieuwe items binnen, maar er worden slechts 12 items per keer online geplaatst. Omdat de stukken uniek zijn is de kans klein dat eenzelfde meubelstuk nog een keer in de collectie zal komen. Hou daarom de webshop regelmatig in het oog. Als je specifiek op zoek bent naar een bepaald item dan kan je zeker ook de hulp inschakelen van Stephanie!

Eén grote verzameling

Eigenlijk is het hele interieur van Stephanie en partner een soort grote verzameling. Met daarbinnen weer kleine, steeds veranderende verzamelingen die op de een of andere manier bij elkaar passen. Beiden hebben een neus voor rommelmarkt – en kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor hen net een bron van inspiratie.

“Mijn partner heeft de liefde en passie voor rommelmarkten overgegeven mij. En op onze beurt willen wij dit ook meegeven aan onze klanten via de webshop. Met ons drie (baby Harvey) schuimen wij heel wat tweedehandsbeurzen af op zoek naar die ene leuke vondst. Op deze manier zetten wij onze passie verder. Wij vullen ons tweedehandsinterieur aan met enkele duurzame eyecatchers. Vrijwel alle meubels, gebruiksvoorwerpen en mooie spulletjes zijn tweedehands of komen uit de familie met een leuke geschiedenis. De misvatting dat vintage altijd duur is, wil ik graag ontkrachten. Vintage moet niet duur te zijn, het moet vooral tof zijn! Ik selecteer spullen soms vrij onbewust op specifieke kenmerken. De enige randvoorwaarden die de items in mijn verzameling(en) hebben is dat ze ooit mijn hart gestolen hebben en dat ze tweedehands of vintage zijn. Natuurlijk hebben de dingen die je hart stelen stiekem een grote gemene deler. Mooie patroontjes vind ik altijd goed, net zoals kleurrijk keramiek of aardewerk voor mijn plant addiction (knipoogje).”

Wil jij ook verliefd worden op eclectische en unieke hebbedingen of wil jij meer weten over The Living Room, tap on the webshop.