“Een originele plaats van en voor originele mensen in de stad” staat er op het uitstalraam van het ’t leeshuus  op de Groentenmarkt 3. Dat is geen woord gelogen.

Hoe het begon

City Care Plus wilde een een aanspreekpunt creëren voor iedereen die nood heeft aan een luisterend oor, advies… en heeft ’t Leeshuus opgestart. Oorspronkelijk bedoeld als de thuisplek van City Care Plus, werd het initiatief ondertussen voor velen die er komen een echte thuisplek. Je komt er om mensen te ontmoeten, écht te ontmoeten, en om van een lekker streekbiertje, koffietje, glaasje wijn, biologische frisdrank te genieten. Je wordt er met de glimlach bediend door één van de vele vrijwilligers die het ’t leeshuus helpen draaien. En zeker niet te versmaden is het zonnige terras tijdens de zomermaanden. Heerlijk!!! Ikzelf ga er regelmatig langs en kom er altijd wel een bekend gezicht tegen tegen.

Leeshoekje

Leeshoekje

’t Lees-huus

“Wat als we er nu eens voor zorgen dat de mensen hier ook een krant of boek kunnen lezen?”, vroegen de organisatoren zich af. Ze deden een oproep om gebruikte boeken binnen te brengen, en dat was meteen een schot in de roos! Deze boeken worden opnieuw te koop aangeboden tegen een zacht prijsje, en met de opbrengst worden de huur en onkosten betaald. Je kunt ook gewoon een boek uit het rek kiezen en onmiddellijk beginnen lezen, zalig is dat! Dus lieve mensen, geen boeken weggooien, hier krijgen ze een mooi tweede leven.

Cosy hoekje in ‘tLeeshuus

Op marktdagen, avonden en meer

’t Leeshuus is open op woensdag, donderdag en vrijdag. Vooral op donderdagmorgen heerst er een gezellige drukte: velen combineren dan een marktje doen met een bezoek aan het Leeshuus. Op die manier ontmoet je unieke mensen, elk met hun eigen verhaal…

’s Avonds wordt ’t Leeshuus dan weer regelmatig de plek voor boeiende voordrachten en optredens. Het aanbod is heel divers, kijk maar eens op hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/leeshuus

Woord-Zee-Festival

In de loop van de maand september organiseren ze het “Woord-Zee-Festival” met Oostendse schrijvers en dichters, evenals een boekenmarkt. De exacte datum zal bekend gemaakt worden op de Facebook-pagina.

Praktisch

’t Leeshuus vind je op de Groetemarkt 3. Het is open op woensdag van 14u tot 18u, op donderdag van 9u tot 13u en op vrijdag van 14u tot 18u.