Een vroege lente die zich al in februari presenteert, is goed voor de moraal en geeft zin tot bewegen. Terwijl we de broekspijpen en rokken voorzichtig al wat inkorten, dromen wij nu al stiekem van een zomer met veel ‘kabinedagen’ en weinig ‘om het lijf’. En dat bedoelen we letterlijk! Om zonder schroom in bikini over het Oostendse strand te flaneren, geven wij, Queens, graag wat FITSPIRATIE! Een perfect getraind lichaam à la Kayla Itsines hoeven we niet.  Een gezonde body met power voor dat tikkeltje meer zelfvertrouwen in shorts en slippers, daar zeggen we graag ja tegen! 3 Queens zetten je tot in mei graag in beweging. We starten met …

KERLIJN

Ik ben de laatste weken nogal in de ban van LOPEN. Gelukkig heeft Oostende ook voor loopfans wel wat te bieden! Uiteraard doe ik het graag omdat het gezond is: je bouwt conditie op, sport in de buitenlucht, maakt je hoofd leeg en dat strakker lijf is ook meegenomen. MAAR er is meer.

DE REDEN WAAROM IK ECHT M’N LOOPSCHOENEN WAT MEER AANTREK?

Moaten tegen Kanker Lopen in OostendeOp zondag 24 maart loop ik samen met 7 Oostendse ‘moaten’ 100 kilometer! Per team van vier lopers, gaan we 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. De eerste loper start en na elke 10 kilometer sluit een extra loper van het team aan. De 1steloper legt dus 40 km af, de 2de 30km, de 3de 20 km en de 4de 10 km. We gaan dus samen de 100 km- run uitlopen en komen als een bende ‘moaten’ over de finish.

Moaten tegen Kanker Lopen in Oostende

Dé moaten!

Ik neem de 20 km voor m’n rekening. Dat wil dus zeggen: trainen!  Afgelopen weken heb ik al ettelijke kilometers in de kuiten langs Oostendse velden en wegen.

M’n favoriete looproute is deze langs de Zeedijk, via de Westelijke strekdam (daar heb je het gevoel dat je in zee loopt!), naar de Visserskaai en zo naar huis.

Maar aan zee kan het al eens veel te hard waaien (of regenen) en dan is ’t Bosje (Maria Hendrikapark) een perfecte uitvalsbasis. Je loopt er redelijk beschut tegen de wind (en met een beetje geluk ook uit de regen). De ondergrond varieert tussen grint, beton en boomschors en je kan er gemakkelijk een parcours van 5 kilometer volgen. Het parcours staat aangeduid met houten paaltjes en kilometeraanduiding.

MEER FAN VAN TWEE VLIEGEN IN ééN KLAP?

Dan is PLOGGING misschien iets voor jou?

Deze looptrend en bijhorende naam komen uit Zweden en is afgeleid van het Zweedse woord ‘plocka’ (verzamelen) en jogging.

Het concept is eenvoudig en toch geniaal. Het is de bedoeling dat je tijdens je looptochtje afval verzamelt. En wees na afloop maar trots op het resultaat (zowel van je loopje als het verzamelde afval). Vergeet ook geen foto in de groep van DE PROPER STRANDLOPERS op facebook te posten!

Plastic op het strand Proper Strand Lopers

BEETJE (GROEPS)DRUK NODIG?

Een doel stellen voor jezelf helpt om het lopen vol te houden. Of samen lopen met anderen. Om vol te houden of omdat een klein beetje groepsdruk nooit slecht is. Maar vooral omdat samen lopen ook gewoon plezant is. Wil je dit eens uitproberen, sluit dan aan bij het loopevent ‘LOUISE LOOPT’. Samen met de loopcommunity IK JEUNE MIE is de Oostendse topatlete Louise Carton aanwezig met looptips en begeleidt ze de groepsloop.

Goedgemutst: Karin, Louise Carton en ik.

Op 17 maart staat de vierde editie van ‘Louise loopt’ op de planning. Ostend City Queen Karin en ikzelf waren er bij op de vorige editie. Je loopt er op eigen tempo maar wel als groep samen een kleine 5 kilometer. Zowel ideaal voor beginners als gevorderden. Vorige keer kregen we na afloop nog een loopmuts cadeau. Nu maak je kans om een paar gloednieuwe loopschoenen te winnen! Alle info over het evenement kan je HIER vinden.

Wie wil, kan ook meelopen met onze laatste groepsloop (voor de echte 100Km-run) van de ‘moaten lopen tegen kanker’ op 19 maart. Hou de facebookpagina van ‘MOATEN LOPEN TEGEN KANKER‘ in de gaten voor het laatste nieuws!

EEN WIN-WIN-WIN: tussendoor op het werk.

Tijdens de wintermaanden is het niet fijn om ’s avonds alleen te gaan lopen, dus ga ik soms samen met enkele sportieve collega’s lopen tijdens onze middagpauze. We proberen dit wekelijks in te plannen en motiveren elkaar. En dat is win-win-win want we zijn een uurtje in beweging, ik ben na het loopje weer wat frisser & productiever én ik leer mijn collega’s elke keer een beetje beter kennen (we babbelen en lachen nogal veel tijdens dat middagloopje 😉 ).

ALS AFSLUITER: ENKELE TIPS VAN MIJ

Het belangrijkste voor mij is PLANNING. Aangezien mijn agenda al zo druk is, plan ik ook de loopmomenten in onze agenda in. Want zowel ikzelf als m’n man willen elke week voldoende kilometers gelopen hebben, plezier maken met de vrienden of hebben al eens een vergadering ’s avonds. Maar als m’n loopmomenten ingepland zijn dan lukt het ons vrij goed om ons daaraan te houden. In deze laatste fase (voor de 20 kilometer) is het belangrijk om genoeg loopmomenten per week te hebben zodat er voldoende kilometers gelopen worden. Dus is hier een OPBOUWEND LOOPSCHEMA (met dank aan coach Fré) ook heel erg handig en motiverend! Ik moet ook wel zeggen dat ik weer uitkijk naar de echte lente zodat het opnieuw wat langer klaar is buiten. Ik ben niet zo’n fan van lopen in m’n eentje als het donker is. Gelukkig zijn er dan weer die moaten om samen te lopen! Die zorgen trouwens ook voor wat gezonde druk. Als het bv. slecht weer is en we hebben afgesproken, wil iedereen liever thuisblijven maar durft niemand dit toegeven. Dus als er een afspraak is, gaan we ALTIJD lopen, DOOR WEER EN WIND. Nadien voelen we ons nog verkwikkender en gelukzaliger! Geloof me, die runner’s high is geen mythe!

Conclusie: In Oostende kan iedereen lopen, op eigen tempo, op elke ondergrond en het allermooiste uitzicht!

En … ook goesting gekregen om het op een lopen te zetten?