Elke maand geven wij, Queens,  jou wat FITSPIRATIE onder het motto ‘Summer bodies are made in winter AND spring’ want een gezonde body met power voor dat beetje meer zelfvertrouwen op het strand, daar zeggen we graag ja tegen! 3 Queens zetten je tot in mei graag in beweging. Zo trok Kerlijn al haar loopschoenen aan (lees het hier) en ging Charlotte boksen (lees het hier).

Is dit allemaal net iets te intensief voor jou? Sport je liever op een rustigere manier? In deze blogpost van mei zet Karin een rustige manier van sporten in de kijker.

IN VORM MET ‘LA FORMA’

Summer Body Fit: advies van Karen Morel van la Forma, afslankingsinstituut

Karin vroeg raad aan naamgenote KAREN MOREL van LA FORMA. Ze had al een twintigjarige carrière als administratief bediende bij Daikin achter de rug, toen ze besloot om haar eigen afslankings -en verzorgingsinstituut in 2012 in de Torhoutsesteenweg op te richten. Met een meer dan normale interesse in gezond leven en welness, schoolde ze zich om tot afslankconsulent. Ze helpt niet alleen met dat afslanken maar motiveert om op een gezonde manier op gewicht te blijven en je energiek in je lijf te voelen.

Met mijn achtergrond als loopster, raadde ze me aan om de MIHA BODYTEC in combinatie met de INFRAROODCABINE uit te testen. De eerste ter aanvulling op mijn looptraining, de tweede ter recuperatie. En net als jij waarschijnlijk, had ik toch iets meer uitleg nodig om te weten wat ze daarmee bedoelde. (knipoog)

ELECTRO STIMULATIE: May the force be with you!

Wat is het? Een trainingsmethode waarbij je verbonden bent met een EMS-apparaat (= Electro Muscle Stimulation) waardoor je alle spiergroepen (arm/been/bil/buik/bekkenbodem/borst/ rug) tegelijk stimuleert en traint. Dit zorgt dat je zonder afmattende workout toch uitermate intensief sport mét resultaat. Kort en krachtig, geschikt voor elk niveau en leeftijd.

Ostend City Queen Karin test de Miha Bodytec electrostimulatie afslankingsinstituut La Forma Oostende

Hoe werkt het? Voor ik aan de MIHA BODYTEC training mocht beginnen, moest ik eerst een nauwaansluitend kledingsetje aan. Daarbovenop eeen elektrodevest met pads die heel vernuft aangebracht zijn ter hoogte van alle belangrijke spieren van het lichaam. Voor de armen en benen idem dito. Ik waande me even de Threepio-robot uit de  Star Wars-saga, maar toen ik aan de oefeningen begon, was het meteen ‘back to reality’. Terwijl ik om de 4 seconden enkele eenvoudige squats (door de knieën gaan met rechte rug) uitvoerde, voelde ik kleine prikkels in al mijn spieren. Wat de oefening extra zwaar maakte. De extra sensaties die je door electrostimulatie voelt, activeren je huid en spieren, ook dieper liggende spieren. Positief voor je spiergroei, kracht, conditie en stofwisseling. Het werkt ook huidverstevigend en verbetert cellulite. Woehoe! Karen vertelt me dat deze vorm van workout ook rugklachten en spierkrampen helpt verminderen. Gelukkig geen last van beiden, maar goed om weten!

Ondertussen week Karen geen moment van mijn zijde. Als personal coach houdt zij het toestel continu in de gaten, toont zij de oefeningen voor en stuurt ze bij waar nodig. Na een reeks oefeningen mocht ik nog een tiental minuten op de cross trainer om ook aan de conditie iets te doen. Twintig minuten na de start, was ik klaar.

Jammer genoeg kan niet iedereen zomaar starten met de MIHA Bodytec. Zwangere vrouwen of mensen met een pacemaker mogen dit niet doen. Voor de volledige lijst, verwijs ik door naar Karens website van LA FORMA.

ZALIG ZEN MET INFRAROOD

Omdat ik voor de eerste keer deze speciale workout deed, mocht ik van Karen als vorm van herstel in haar INOVO INFRAROOD cabine liggen.

Ostend City Queen Karin test de infraroodcabine Inovo afslankingsinstituut La Forma Oostende

Infrarood heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en helpt bij het afslanken, ontgiften, draineren en verstevigen van het lichaam. Het werkt herstellend na het sporten en vermindert vermoeidheid en stress. Maar hoe werkt het?

Infraroodstraling is eigenlijk licht met een golflengte net buiten het zichtbare spectrum. We zien het dus niet, maar voelen het wel als warmte. Sinds de jaren ’60 wordt deze therapeutische warmte onder andere gebruikt voor baby’s in couveuses, als vorm van kinesitherapie en bij beautybehandelingen.

Ostend City Queen Karin test de infraroodcabine Inovo afslankingsinstituut La Forma Oostende

De stralen dringen in tot onze cellen en zetten moleculen in beweging. Dit ervaren wij als warmte binnen ons lichaam. In tegenstelling tot een sauna, waar eerst de omgevingslucht verwarmd wordt. Je lichaam wil deze warmte gelijk afvoeren door te zweten. Dat proces vraagt energie waardoor je ook calorieën verbrandt. En dat door gewoon te liggen! Ik moet toegeven, ik vond dit zalig en viel zelfs bijna in slaap. Het voelde aan als een droog, warm bad vol onstpanning. Pluspunt, nadien voelde ik me helemaal niet loom, maar zelfs energieker als toen ik bij Karen binnenstapte.

VOOROORDELEN

Een beetje kritisch persoon kan al gauw het volgende denken:

‘Dit is duur’ en ‘Dit heeft niets met sporten te maken’.

Wat sporten betreft, kan ik zelf bevestigen dat de MIHA BODYTEC workout een stevige training is. Ik voelde elk spiertje branden in mijn lijf en besefte onmiddellijk waarom ik meer krachttraining moet inbouwen in mijn sportroutine.

Wat het prijskaartje betreft, stelt Karen duidelijk dat dat relatief is. Bij haar stap je binnen in een privé-ruimte waar je discreet aan je lichaam en gezondheid kan werken. Genieten staat bij haar centraal en ze treedt eigenlijk ook op als mental coach.  In een maatschappij waar kwali-tijd een kostbaar goed is, kan je bij haar in een minimumtijd me-time nemen waar je lichaam en gezondheid ook nog eens baat bij heeft. Het is ook vooral voor zij die zich niet lekker voelen bij buiten sporten of fitnessen met twintig andere clubleden rondom zich.

“Ik ben er voor al die personen die persoonlijk begeleid willen worden en zich opnieuw gezond en gelukkig in hun vel willen voelen. De weg er naar toe is soms lang en ik motiveer hen ook om alles in combinatie te doen voor het beste resultaat: meer bewegen, meer water drinken, leven volgens een evenwichtig voedingspatroon met minder koolhydraten, meer groene groenten en eiwitten. Ik ben als het ware hun duwtje in de rug en sta voor hen klaar.”

 

PRAKTISCH

  • Adres: Torhoutsesteenweg 441 H003, Oostende
  • Tel: 059 70 80 87  –  mail: info@laforma.be.
  • Proefsessie Miha Bodytec: 19,95€ (kledij inbegrepen).
  • Sessie Inovo Infraroodcabine 30 min. : 29€.
  • Facebook: klik hier.
  • Wie meer wil weten over wat Karen nog allemaal aanbiedt in haar LA FORMA-instituut, kan op www.laforma.be terecht voor meer prijzen en uitleg.