Elke maand geven wij, Queens,  jou wat FITSPIRATIE onder het motto ‘Summer bodies are made in winter AND spring’ want een gezonde body met power voor dat beetje meer zelfvertrouwen op het strand, daar zeggen we graag ja tegen! 3 Queens zetten je tot in mei graag in beweging. Zo trok Kerlijn al haar loopschoenen aan. Lees het hier! Voor april geeft Charlotte er een stevige lap op!

BOKSEN MET CHARLOTTE

WAT IS ENGELS BOKSEN?

Engels boksen is een tactische vechtsport waarbij conditie, ruimtelijk inzicht en de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staan. Een spel van aanvallen en verdedigen, enkel met de vuisten en boven de gordel. In wedstrijd wint de tegenstander met de meeste treffers of met een knockout. Aanvallen kan met combinaties van rechte stoten, hoekstoten en opstoten; dit zowel naar hoofd als romp. Als verdediging kan je stoten blokkeren, afweren, ontwijken. Even belangrijk is je snel en wendbaar verplaatsen met intelligent voetenwerk.

Boksen met Marian Debaillie

VROUWEN AAN DE MACHT!

Bokslessen volgen was natuurlijk al mogelijk in Oostende maar voor veel vrouwen (en mannen) leeft er toch een drempel om de stap naar de boksring  in een club te zetten. Gelukkig kan je sinds enkele maanden terecht voor de kordate aanpak van Marian Debaillie. Een gediplomeerde boksinstructrice met bakken ervaring die de techniek van het Engels boksen tot in de puntjes beheerst. Op een unieke manier brengt ze haar liefde voor de sport met veel enthousiasme over tijdens haar lessen.

Boksen met Marian Debaillie

DE CUBAANSE SCHOOL

Marian een gepassioneerd bokser noemen is een understatement. Op de eerste plaats hamert ze er op om respect voor elkaar én elkaars lichaam te hebben. Boksen is van oorsprong een beheerste discipline.  Persoonlijk had ik schrik om met een blauw oog naar huis terug te keren. Al snel werd duidelijk dat dit uit den boze is bij haar. Door de methodiek van de Cubaanse boksschool te volgen, vorderen boksers stapsgewijs. Voetenwerk, aanvallen en verdedigen, worden met de juiste techniek en beheerste kracht aangeleerd. Zomaar erop los meppen is vragen om blessures en bloedneuzen.

Boksen met Marian Debaillie

DE GEWRICHTEN SMEREN

De lessen bij Marian zijn heel mooi en tactisch opgebouwd. Ik woonde met Karin een proefles bij en we zijn nu echt allebei verkocht aan de Olympische sport. We startten met een opwarming om onze gewrichten goed te ‘smeren’. Daarna leerden we enkele technieken. Het is niet alleen letten op de fysieke bewegingen maar er komt ook veel denken aan te pas.

Boksen met Marian Debaillie

Je hersenen draaien volop mee op een sportieve manier. De coördinatie van handen- en voetenwerk is geniaal, een vaardigheid die je enkel na jaren training vlot beheerst.  Na een reeks oefeningen hadden we al enkele aanvals -en verdedigingstechnieken onder de knie en gingen we verder met de vechtscholing.

BESTE BEENTJE VOORZETTEN

Persoonlijk was dit voor mij het tofste onderdeel van de les. Wat net werd aangeleerd, toepassen op elkaar. We hoorden elkaars hersenen kraken om (letterlijk) ons beste beentje voor te zetten. Als je dan samen de oefening goed afwerkt, ben je best wel fier op jezelf.

Boksen met Marian Debaillie

Om te groeien in het boksen is  een goede conditie belangrijk. We kregen enkele leuke oefeningen waardoor onze hartslag in de lucht schoot zonder dat we het door hadden. De les werd afgerond met een sessie stretchen om terug blessures te vermijden.

RESPECT IS KEY

Als ‘nieuwelingen’ in de groep werden we enorm goed ontvangen. Er waren vrouwen en mannen van alle boksniveaus aanwezig tijdens de les. Hierdoor vulden we elkaar aan en zo leerden we ook van elkaar. Als een man tegenover een vrouw staat, moet hij automatisch de kracht van zijn stoot aanpassen om elkaar geen pijn te doen. Marian kijkt er streng op toe dat alles met respect gebeurd. Zo zijn ongepaste opmerkingen uit den boze en de gsm blijft ook de hele les op stil in de rugzak. Dat anderhalf uurtje zonder afleiding en volledige focus op het boksen, zou je mentaal ook sterker maken. In ieder geval vonden Karin en ik het een ideale én plezante total workout. Ideaal om je stress en zorgen te vergeten en waar je zelfvertrouwen een torenhoge boost van krijgt.

Boksen met Marian Debaillie

PRAKTISCH

Elke maandag en donderdag van 19H30 tot 21.00, vanaf 18 jaar voor elk niveau in het Koninklijk Atheneum (Léon Spilliaertstraat 31). Een proefles kost €10, materiaal inclusief en een tienbeurtenkaart €90. Voor meer info check de Facebookpagina Boxing Education Marian Debaillie of neem contact op per e-mail: marian.debaillie@live.be  
of per mobiel: 
0471-364 240.

 

Foto’s gemaakt door Karin Gesquière en Marian Debaillie.