Secret Spot: The Old Inn

Als me gevraagd wordt waar je in Oostende lekker uit kunt eten, breekt het zweet me al uit…keuze genoeg in onze stad, daar niet van, maar in een druk weekend met gasten die allemaal iets anders willen eten…een ware uitdaging iedere keer opnieuw. Onlangs had ik onverwacht een schare vrienden op bezoek met grote honger en weinig geduld en de vraag waar ze het beste konden dineren (met frietjes). Een van de drukste weekends van het jaar notabene… Na wat rondbellen was er gelukkig net een grote tafel beschikbaar in ‘The Old Inn’.

4902129403_822e994783_b

Klein & Gezellig

Een gezellig klein authentiek eethuisje, je loopt er zo voorbij, ware het niet dat de kleurrijke ‘Guide du Routard’-bordjes je al wel een vermoeden geven van kwaliteit en appreciatie. De tijd is er stil blijven staan, als een goed bewaard geheim…simpel meubilair, veel kadertjes en nog meer mooie oude foto’s van Oostende. Jaar en dag runnen het gentille koppel al hun zaak op eigenzinnige manier, Annie aan het fornuis en haar man als gastheer. Geen blinkend bestek of gesofistikeerd servies, maar Boch-borden en eetgerei zoals je ze vroeger bij oma aan tafel zag.

Aan alles merk je dat er met liefde en verse ingredienten gekookt wordt. Of het nu een dagmenu, perfect gebakken steak met een keuze aan verschillende succulante sausjes (de klassiekers zoals peper, archeduc natuurlijk maar ook rocqfort, …) of tong, je gaat tevreden buiten. En dan heb ik het nog niet over de heerlijke hand gesneden frietjes met zelfgemaakte mayo gehad…toppie!

Wij (heb me uiteindelijk laten verleiden om mee te gaan) hadden alleszins een avond om nooit te vergeten en voor herhaling vatbaar, zowel voor het eten als door het gezelschap…

Reserveren is meestal wel aangewezen want de zaak is piepklein.
Smakelijk!
Alle info: klik hier
By |2015-12-28T12:18:28+00:0028-12-2015|

About the Author:

Ann Rommelaere
Ann kan je best omschrijven als een vat vol energie. Voor haar job reist ze heel Europa (en soms ook wel daarbuiten) rond met vintage en design. Oostende is haar plek om tot rust te komen en te onthaasten.

One Comment

  1. Marianne Bouckaert 28 december 2015 at 22:31 - Reply

    Een voorbeeld van onbekend is onbemind!
    Bestaat nochtans al jaren met dezelfde kwaliteit!

Leave A Comment