Ik ben altijd een beetje terughoudend als ik een berichtje via messenger krijg van iemand die ik niet zo goed ken. Dat was niet anders toen Karin me contacteerde om deel te nemen aan een ‘second degree dinner’.

Second Degree Dinner: wat is dat nu in feite?

Een second degree dinner brengt mensen samen die elkaar niet goed kennen en zin hebben om samen een diepgaand gesprek aan te gaan. Karin van de blog Mom Runs The City‘ en Heidi van de blog  ‘Living by the sea‘ komen beiden uit Oostende en raakten geïnspireerd door Kellie Deriemaker van de blog ‘Tales from the crib‘ om het concept in onze stad uit te testen.

Karen en Heidi legden de datum, tijd en plaats vast en nodigden elk iemand uit die ze interessant vonden. Iemand die ze beter wilden leren kennen en die niet bang was om deel te nemen een serieus gesprek. Die 2 personen mochten elk op zich nog iemand uitnodigen om deel te nemen. En zo kwamen we in totaal dus aan ons gezelschap van 6 aan de gezellige tafeltjes van bistro La Vie in Oostende terecht.

Meelevende geruststellingen

Na het bestellen van een aperitiefje, kwam de eerste opdracht: stel je voor. Naam, leeftijd, woonplaats, tewerkstelling, hobby’s en waar je enthousiast over bent in het leven. Het viel me direct op dat alle aanwezige dames duizendpoten waren: niemand beperkte zich tot enkel 1 job en/of hobby. Elkeen van ons had wel meerdere projecten lopen!

Het werd gezelliger en gezelliger en het ijs was gebroken. Dan volgde de hamvraag bij het eten: wat is momenteel je grootste struggle in life?

Ik kan u zeggen, om hetgeen je mee worstelt mee te delen aan 5 “wildvreemden” (not really but you get the point), dat is niet echt gemakkelijk. Ik wierp mezelf dan maar voor de leeuwen en ging als eerste (ik was er dan van af). Het gezelschap volgde… Hoewel we allemaal druk bezig waren met onze projecten, nam ik uit de verschillende antwoorden op dat iedereen worstelde met serieuze levensvragen. Ieder van ons zocht als het ware nog haar weg in het leven, twijfelde nog over  keuzes, worstelde met de situaties waarin ze zich bevonden… Iedereen was prachtig openhartig en eerlijk en gaf ook tips aan elkaar. Moed werd alom ingesproken, steun rijkelijk uitgedeeld.

Ik kan enkel maar voor mezelf spreken, maar deze avond heeft mij echt deugd gedaan. Hier heb ik meer dan ooit beseft dat ik niet de enige ben die worstelt met bepaalde levenszaken. Dat we allemaal nog op zoek zijn naar hoe we ons leven willen leiden. Dat we het allemaal wel eens moeilijk kunnen krijgen… Een echte eye-opener. Voor mij was het een soort therapeutische heling, want na deze avond kon ik eindelijk de dingen in perspectief zien, wat voor mij al een eindje onmogelijk leek.

Zelf doen? Enkele Tips!

Neem een kijkje op de blogs ‘Living by the Sea‘ of ‘Tales from the crib‘ voor organisatorische tips.

Ons gezelschap bestond uit dames van dezelfde leeftijdscategorie. Ik ben ervan overtuigd dat er een ruimer aanbod levensvragen en nog meer perspectief zou geboden worden met enkele mannen en/of enkele personen van een andere leeftijdscategorie erbij.

La Vie Oostende heeft een gezellig interieur, lekkere cocktails en aperitieven EN (oh dear lord stop me) vers bereide sushi op de menu staan. De ideale plaats dus om even laid back op adem te komen.

second degree dinner

Laat psychische problemen niet aanslepen.
Zoek op tijd hulp en ondersteuning.