Oostende heeft de hoogste armoedecijfers en de hoogste kinderarmoede van het land. Geen enkele andere centrumstad doet het slechter dan wij. Ik geloof er samen met 14 ambassadeurs in dat alle beetjes helpen. Het nieuwe project Warm Oostende staat voor een aantal heel mooie acties die de Oostendenaren die het moeilijk hebben steun bieden. Die acties zamelen geld in voor vzw Lichtbaken.

Ik leg jullie heel graag uit wie zij zijn, wat ze doen en vooral hoe ook jullie Oostende warmer kunnen maken.  

WARM OOSTENDE

Donneer €2 in een collectebus

Met €2 kunnen ze bij vzw Lichtbaken een warme maaltijd schenken. Vorig jaar serveerden ze maar liefst 18.400 maaltijden! Elke dag bieden de 15 vrijwilligers van Lichtbaken er maar liefst 72 hongerige gasten een gerecht.

Overal in de stad verschijnen de groene collectebussen van Warm Oostende. Vele Oostendenaars deden al een gift tijdens de Ostend Night Run, waarvoor dank. Denken jullie aan die maaltijden voor zij die het moeilijk hebben en maken we deze stad zo warmer?

LAURENT BAILLEUL aka GUGA BAUL

Je vindt onder meer collectebussen bij Gino Carts & Bikes, Corman, Lily, Ferm, Lizette, Expo 18, Denk!, Poseidon, De Plekk, Carré Coiffure, Bros Barbier, Apotheek Petit Paris Lloydspharma, General Stores, Mommy’s Bastards, Nauti…    Online kan je ook giften doen via deze link.

Wil je zelf geld inzamelen met zo’n collectebus, vraag één aan via info@warmoostende.be.

Fotoboek NICK DECOMBEL

Het fotoboek “Warm Oostende – Bekende Oostendenaars in beeld tegen armoede” van Nick Decombel is een aanzet om over armoede te durven praten. Het is een verzameling van portretten van de ambassadeurs en hun visie op armoede. Het boek kost €28.

Je kan het online bestellen, of kopen bij onder meer deze zaken: Gino Carts & Bikes, Corman, Lily, Ferm, Lizette, Expo 18, Denk!, Poseidon, De Plekk, Carré Coiffure, Bros Barbier, Apotheek Petit Paris Lloydspharma, General Stores, Mommy’s Bastards, Nauti…

Voor elk verkocht boek kunnen de vrijwilligers van Lichtbaken 14 warme maaltijden geven aan arme Oostendenaars.

 

SCHENK KLEDIJ

Rotary Oostende Ter Streep roept iedereen op om winterkledij, dekens of ander wintergerief (sjaal, muts, handschoenen, …) binnen te brengen. Dit kan tussen 29/09/2019 en 10/11/2019 aan de receptie van Hotel Princess, Boekareststraat 7, 8400 Oostende.

VZW LICHTBAKEN

“Lichtbaken is een ontmoetingscentrum voor mensen die het wat moeilijk hebben in het leven. Onze belangrijkste dienst is een luisterend oor, een gezellige babbel en een volwaardige maaltijd aanbieden. Onze organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers, die zich dag in dag uit inzetten voor hulpbehoevende Oostendenaren. Hier wordt geen oordeel over je geveld. Zo is vzw Lichtbaken het lichtpuntje in de dagen van vele hulpbehoevenden.”

– Pierre De Coninck, voorzitter vzw Lichtbaken

De acties worden vrijwillig opgevolgd door communicatie-bureau Denk! Wil je nog meer te weten komen over de werking van Lichtbaken vzw? Alle info vind je op de website.