Restaurant Brûtal: heerlijk gerijpt vlees

IMG_4682

Met m’n dochters naar Brûtal

Tijdens een bezoek van mijn jongste dochter aan ons Belgenland planden we om eens lekker samen te gaan uit eten. We zochten hiervoor naar een goede locatie en kwamen terecht bij restaurant Brûtal, #theplacetobe. Heerlijk gerijpt vlees of tapas zijn hier een must. Het was een zonnige donderdagavond. Samen met mijn twee dochters werd ik hartelijk ontvangen. Het prachtige interieur in combinatie van strakke kleuren en goed georganiseerde tafels spraken ons enorm aan. Het begin was alvast veel belovend! We hadden de  keuze tussen verschillende gerechten. Er is voor ieders wat wils, gaande van tapas tot een heerlijk stukje gerijpt vlees.

Gerijpt vlees

Voor wie van vlees houdt is Brûtal zeker #theplacetobe. De verschillende soorten vlees worden met veel passie en op speciale manier klaargemaakt door chef Max Lamoot. Gerijpt vlees staat voor kwaliteit. Het rijpen van vlees is eigenlijk het bederf een klein beetje in gang zetten en dit onder geconditioneerde omstandigheden. Het vlees verteert beetje bij beetje en daardoor wordt het malser. Deze heerlijk stukken vlees worden dan mooi op het bord gepresenteerd met de mogelijkheid tot een bijhorend sausje en uiteraard niet te vergeten: lekkere verse frietjes!

Overheerlijke tapas!

Apero op het terras

Liefhebbers van gin-tonic vinden hier zeker hun ding, maar liefst 9 verschillende soorten staan op de kaart, hierbij overheerlijke tapas en het voelt aan als vakantie in eigen stad.  Om het vakantiegevoel helemaal compleet te maken, heeft Max plaatsjes voorzien op het gezellig terras. Het biedt de mogelijkheid om te genieten van de zeelucht onder een stralende zon. Wanneer het wat afkoelt kan je bij Brûtal vertoeven in een prachtig afgewerkte veranda.

Praktisch

Onze buiken waren goed gevoeld en we kunnen terug kijken op een zeer geslaagde avond! Max kan fier zijn wat hij op korte termijn gerealiseerd heeft met deze zaak. Voor iedereen die graag in een mooie omgeving geniet van een hapje en een drankje is bij Brûtal zeker aan het juiste adres. Je vindt het restaurant op het Mijnplein in het centrum van Oostende. Alle info is terug te vinden op de website http://www.brutal-oostende.be  of op hun facebook pagina Brûtal

By |2017-01-30T10:11:02+00:0025-07-2016|

About the Author:

Anne Vanden bilcke
Anne is al jarenlang de ongekroonde koningin van Oostende. Geboren in het hartje van de Belle Epoquewijk en al meer dan 30 jaar eigenhandig verantwoordelijk voor zowat alle modieuze coupes die de Oostendse dameshoofden sieren. Van de nuchtere vissersvrouwen tot het bekend volk dat het Filmfestival aandoet, ze weten Anne allemaal te vinden. En ’s avonds, als iedereen gekapt en getooid is, sluit deze city queen haar kappersdeuren om zich in het stadsleven te gooien en een van de vele events mee te pikken.

Leave A Comment