Vragen jullie, als ouder, je soms ook af waarmee je de kids zal entertainen komende herfstvakantie? PUSH Skateboard Academy komt met een gloednieuw concept voor kinderen en adolescenten. Ik had alvast de kans om de oprichters enkele vragen te stellen.

PUSH Skateboard Academy

Hoe is ‘PUSH Skateboard Academy’ tot leven gekomen?

“De samenwerking ontstond tussen 4 oudere skaters: Timothy Deconynck, Timothy Wachtelaer, Thibault De Putter en Levi Vermote. We vonden dat hier nood aan was, wegens het gebrek aan gestructureerde lessen voor jongeren omtrent skateboarden. Ook speelden kinderen vroeger veel meer buiten en leerden ze het skateboarden vooral van elkaar of door het observeren en nadoen van gevorderde skaters. Nu zien we door de opkomst van mobiele apparaten (zoals smartphones en tablets), het almaar toegankelijker worden van internet, de toename van het verkeer,… etc. dat almaar minder kinderen buiten spelen.
Omdat alle ‘nieuwe’ sporten zich uiteindelijk in clubverband gaan structureren en ouders hun kinderen liever in een vereniging, club of kamp achterlaten (kwestie van geruster te zijn), kwamen we met deze oplossing op de proppen. Met PUSH Skateboard Academy willen we dé Oostendse skateclub worden, die openstaat voor iedereen (met de focus op kids) die wil skaten.”

Is dit een eenmalig initiatief?

“Neen. Met PUSH Skateboard Academy streven we er naar om elke vakantie een kamp te laten doorgaan. Deze eerste editie heeft als uitvalsbasis ‘Skatepark De Veiling’ te Oostende, maar in de toekomst trekken we zeker naar buiten en zouden we met de kids ook andere skateparken in de buurt willen bezoeken. We zullen dus in elke vakantie een skatekamp organiseren, om dan uiteindelijk (in het beste geval) te evolueren naar een wekelijkse werking. Dit alles zal natuurlijk vraaggestuurd verlopen, op basis van het aantal leden/inschrijvingen.”

PUSH SKateboard Academy

Hoe professioneel zullen deze kampen zijn?

“We zijn aangesloten bij de Omnisport Federatie FROS (op zijn buurt aangesloten bij BLOSO), die met zijn Skateboard Academy alle skateschool en/of skatekamp initiatieven in Vlaanderen overkoepelt. Daarnaast volgen onze monitoren momenteel een opleiding binnen FROS, zodat we tegen volgend jaar met een stuk of 10 gecertificeerde lesgevers aan de slag kunnen. Elke monitor zal 60 uur les krijgen om vervolgens een praktische en theoretische proef af te leggen.”

Waarom moeten ouders hun kinderen naar jullie club sturen?

“Wel, we werken enkel samen met de beste skateboarders uit de regio, die momenteel allen hun initiator cursus aan het afleggen zijn. Naast deze cursus zien we toe op kwalitatieve, gestructureerde lessen, met een gezonde mix van opleiding en oefening.”

PUSH SKateboard Academy

Tegen welk prijskaartje kijken we hier aan?

We zijn relatief goedkoop: €10,00 per persoon, per les (verzekering inbegrepen). We hebben ook skateboards en beschermingsmateriaal te beschikking voor ouders die hun kinderen eerst eens willen laten proberen (kwestie van niet direct grote aankopen te moeten doen als achteraf blijkt dat de kids het niet graag doen). Alsook krijgen kinderen goodies van sponsors en skateshops waar we mee samenwerken.”

PUSH Skateboard Academy

Meer weten over PUSH Skateboard Academy? Klik dan hier voor meer info.