Stemmen jullie mee voor Poppolou Rocks?

Jij zegt België, ik zeg bier en chocolade. Niks typeert België meer dan zelf gebrouwen streekbieren en huisgemaakte pralines. In Oostende hebben we dubbel geluk: chocolatier Olivier Willems combineert nu de twee in één praline “Poppolou Rocks” en neemt ermee deel aan een wedstrijd. Lezen jullie verder om daarna te stemmen?

Poppo watte?

Poppolou is een creatie van het koppel Glenn en Vanessa die het café de Manuscript (in de Langestraat) uitbaat. Het bier onderscheidt zich van de rest door de toevoeging van zeezout. Zo proef je op een subtiele manier de zee. Het blonde bier bestaat ondertussen een paar jaar en wordt in veel horecazaken geschonken.

Chocolatier Olivier Willems

Zelf ben ik geen praline-fan, maar dit wil niet zeggen dat ik geen chocolade-fan ben! Stukken donkere chocolade en repen die nootjes bevatten: daar smul ik van. De chocolatier Olivier Willems,  in de Alfonspieterslaan, is dé plaats om te watertanden. Het is onmogelijk om de etalage te passeren zonder even binnen te piepen. Hij maakt fantastische dingen en is ondertussen een vaste waarde in Oostende.

Poppolou Rocks!

Olivier Willems ontwierp een nieuwe praline naar aanleiding van de  ‘Chocolate Hero Week’ waarbij Callebaut op zoek gaat naar de Belgische Praline van Morgen. Olivier doopte de nieuwe creatie “Poppolou Rock”. De naam en vorm verwijzen naar de Rock Strangers op de zeedijk. Poppolou verwijst dan weer naar de inhoud van de praline, de vorm ervan blinkt als de rocks strangers in de zon, het bittere, het zure, het zoute en het exotische: het komt allemaal samen in deze praline met Poppolou, karamel, zeezout en Açai bessen. Dat is genieten, genieten van de pralines van morgen… Een professionele jury (waaronder Peter Goosens) kiezen er de beste praline uit. Maar naast het oordeel van de jury is ook onze stem van belang. Via de site kan je stemmen op je favoriete praline. Je zal zien dat de concurrentie heel sterk is. Daarom moeten we met z’n allen achter onze Oostendse chocolatier staan! Breng zeker je stem uit en wie weet win jij wel een jaar gratis pralines. Er is enkel een e-mailadres nodig (dus geen gegevens of schiftingsvraag).

Het water staat in de mond?

Geen nood! Chocolaterie Willems is van maandag t.e.m. zaterdag open. Je kan meteen de pralines en het uitgebreid assortiment uittesten.

 

By |2017-04-26T08:11:55+00:0026-04-2017|

About the Author:

Sommige meisjes dromen, andere meisjes doen. Charlotte behoort tot die laatste categorie. Dat ze ooit zou vliegen wist ze altijd al en een dezer mag ze zich ’s lands jongste vrouwelijke lijnpiloot noemen. Ondertussen redt ze zich uit de nood met privé jets.

Leave A Comment