Koffiebar Oode en Bakkerij Decock hebben vernieuwende ideeën

Steun de vernieuwende ideeën van lokale handelaars

Lokale handelaars steunen zit er bij mij ingebakken. M’n familie heeft al meer dan 100 jaar een handelszaak in het centrum van deze stad. Mijn overgrootouders en daarna grootouders hadden bakkerij Deduytsche op de Visserskaai, mijn papa eerst restaurant Edgar op dezelfde hoek van het Vissersplein en nu baat hij De Yot uit aan het Zeeheldenplein.  Van kleinsaf was het héél duidelijk: zelfstandigen moeten elkaar steunen. Winkelen – of het nu om eten, kleding, meubels… gaat – doe je bij de kleine ondernemers. Dat verklaart ineens ook mijn zwak voor vernieuwende ideeën van handelaars. Koffiebar Oode en Bakkerij Decock zorgen ervoor dat je op een andere manier van hun producten kan genieten. I like :)!

Brunchbox van Oode

Maaike opende haar koffiebar Oode dit jaar. Sinds kort kan je er ook een Brunchbox bestellen. Het concept is een lofzang voor lekkere producten en voor Oostende. De box wordt gevuld met eerlijke streekproducten. Het brood, beleg, fruit… komt allemaal van in de buurt. De koudgeperste sapjes zijn van Jusré uit Beernem en zonder overdrijven kan ik beamen dat die héérlijk zijn.

Een box kan je bestellen tot de dag voor ophaling en de afhaalmomenten zijn van dinsdag tem zaterdag. Ideaal voor in het park, op het strand of bij je thuis. Meer info vind je hier.

   

Bakkerij Decock: brood in een webhop en leveringen met de fiets

Bij Bakkerij Decock zijn ze helemaal mee met hun tijd. Deze vaste waarde met heerlijk brood en patisserie uit de Langestraat is een bakkerij mét webshop. Je kan online brood, koeken, taarten, zuivel, charcuterie, dranken… bestellen en betalen. Daarna kan je kiezen: afhalen in de bakkerij zelf zonder te moeten wachten in de rij of nog veel leuker: je ontbijt laten leveren bij jou thuis door de fietskoerier. Het feit dat ze zelfs kaarsjes om op een taart te plaatsen aanbieden op hun webshop is een teken dat ze er echt aan alles denken om je het leven gemakkelijker te maken.

Ook het Oostendenoare-brood waarmee ze deelnemen aan “Oostende op je bord” in Stene kan je online bestellen. Het is een ambachtelijk natuurdesembrood. Online bestellen kan hier.

   

 

By |2017-08-26T16:25:26+00:0026-08-2017|

About the Author:

Ellen Distave
De zeelucht doet wonderen en als je er genoeg van binnen krijgt, kun je de wereld aan. Ellen groeide niet toevallig op aan de Oostendse Visserskaai en de Zeedijk en runt vandaag zowel een gezin als haar eigen boetiek met webshop. Lily, of Life’s Little Luxuries, grossiert in hebbedingen waar geen vrouw aan kan weerstaan. Zorgvuldig en met liefde uitgezocht. Dit is dan ook de plek waar al haar passies samenkomen.

Leave A Comment