Het is weer vakantie en ik hoor jullie terug denken: wat moeten wij nu weer met die kinders aanvangen?! AHA! Stephanie to the rescue! Hieronder een overzicht van verschillende activiteiten die plaatsnemen in de paasvakantie in Oostende.

Paaspeuterpret

paaspeuterpret

Toegegeven, een éénjarige is nu niet de gemakkelijkste om te entertainen: ze raken vlug afgeleid, bruisen van de energie, om dan 2 minuten later in vermoeidheid op je schoot te vallen en een dutje te doen. Het kan ook eentonig worden na een tijdje, die dagelijkse routine van entertainen, eten geven, de was en de plas en spelen. Afwisseling is key voor de peuter en voor de vermoeide mama en papa! Hierbij kan CC De Grote Post helpen. Zij organiseren tijdens de paasvakantie ‘Paaspeuterpret’, waar de allerjongste medemensjes (vanaf 9 maanden oud!) centraal staan. Je kan er zowel kennis maken met muziek als naar de muziekspeeltuin gaan, gaan voelen en woelen aan verschillende texturen en structuren en er zijn ook tal van theatervoorstellingen en voorleesmomenten voor de iets oudere kids. Meer info vind je hier.

De Waanzinnige Boomhut Expo

De Waanzinnige Boomhut Expo

De iets oudere kids zullen dit super vinden! Het is namelijke een interactieve expo gebaseerd op de boeken van “De Waanzinnige Boomhut” van Andy Griffiths en Terry Denton. Kinderen maken hier kennis met de boeken, kunnen hun eigen boek schrijven en worden uitgenodigd tot actie in het waanzinnig boomhut parcours vol opdrachten, vulkanen, sterrekijkers, enz. De perfecte uitstap voor een regenachtige dag! Kaarten en info vind je hier.

Kindercultuurfestival ‘Springtij’

Springtij Oostende

Aan activiteiten en theatervoorstelling geen gebrek deze paasvakantie, want Springtij komt terug aan wal in Oostende! Een paaseierenraap, graffiti-workshops, strandsporten, creatieve momenten, muzikale workshops, gezins-workshops,… (jaja zelfs paaspeuterpret hoort hierbij!) Noem maar op! Voor elk wat wils deze paasvakantie in Oostende. Info, inschrijvingen en ticket vind je hier.

Kinderboerderij ‘De Lange Schuur’

Kinderboerderij De Lange Schuur

Deze kinderboerderij ligt aan de rand van Oostende, dichtbij sport en recreatiepark De Schorre en dichtbij de wandelroutes van het krekengebied. Er worden tijdens het jaar educatieve sessie georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden. Tijdens de vakanties kan men er terecht voor boerderijweken en komen de opvanginstanties zoals Grabbelpas en Straatlopers er ook frequent langs. Je kan er ook gans het jaar door terecht voor leuke, interactieve verjaardagsfeestjes. Deze vakantie is er ook een heuse paaseierenraap! Meer info vind je op hun website.

Natuurlijk zijn er nog tal van activiteiten en plaatsen waar je terechtkan: lokale speelspleintjes, strand, speeldorpen,…

Geniet er alvast van and remember: fun makes the kids tired and the parents a little less stressed!