Sightseeing in Oostende met de koetsiers

Al jaar en dag kan je in onze “Koningin der Badsteden” aan sightseeing doen met paard en kar. Sommigen verrassen er hun geliefden mee. Ik nodigde mijn buurvrouwtje Ilse uit, op een zonnige maandagnamiddag, voor een ware “plezierrit”.

Aan ’t klein strand, ter hoogte van de Visserskaai, komen de koetsen één voor één aan. Allen trotse Oostendse Koetsiers. We stapten in bij koetsier ‘Gaëtane’ die op een komische wijze haar paard Touran voorstelde, dat ons op het ritme van het hoefgetrappel doorheen hartje Oostende zal hobbelen.

d' Ostendsche koetsiers, opstap aan de Visserskaai

Fantastische rondrit 

We kunnen kiezen voor een de kleine rondrit van 3 km of de grote rondrit van 6 km. De grote rondrit is een echte aanrader. Op een drafje start Touran, onze zwarte hengst, de koetsrit voor 6km.

Vanaf de standplaats aan de Visserskaai rijden we richting herdenkingsplaats voor zeelieden om van daaruit het Casino, Marie-Joseeplein, het bloemenuurwerk, het oude postgebouw, Dikke Mathilde, de Zeedijk, de jachthaven, Sint-Petrus & Pauluskerk te mogen aanschouwen. Vanuit onze koets genieten we ten volle van Gaëtanes uitleg over de prachtige gebouwen en beeldwerken die Oostende rijk is alsook hoe haar passie van jongsaf aan begon…

” ’t begost joarn geleen os me zus zwanger was…in de zomer moanden paktek ikke over van eur é… serveert tonne ziek ik da bluuvn doen en de mensen kosten genieten van uuze schoone stad.”

Tussendoor kunnen er vragen gesteld worden waarop onze Koetsier in vier talen (Nederlands ‘Oostends’, Frans, Engels, Duits) haar zegje doet.

Gaëtane, onze koerierster

Halfweg de grote rit passeren we de koninklijke stallingen en neemt Touran graag even halt in het Maria-Hendrikapark om wat beeldmateriaal vast te leggen van dit wonderlijke 44ha park met mooie bloementuinen en monumenten. Vanaf het Maria-Hendrikapark gaat de rit via de Visserskaai terug naar standplaats.

Aanrader voor iedereen!

Op zoek naar een originele manier om onze stad eens te bekijken? Met paard en kar doorheen Oostende is meer dan de moeite waard, voor dagtoeristen, tweedeverblijvers, maar zeker ook voor Oostendenaars! Buurvrouw Ilse vond het – met een stralende lach – een mooie romantische trip 🙂

img_1086img_1080

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

Niet enkel een romantische en/of plezierrit, maar ook koetsvervoer voor huwelijk, communie, verjaardag, vervoer naar restaurant of hotel is mogelijk. Je kan telefonisch reserveren op 0496/84.72.61 of hier.