Metarelax Ostend Night Run

Op 22 september verandert het centrum van Oostende opnieuw in één lang loopparcours. Dit event ligt me extra na aan het hart omwille van een paar redenen. Ten eerste zit ik mee in de organisatie, vanuit Rotary Oostende Ter Streep en Toerisme vzw. We zijn met een hele ploeg vrijwilligers al maanden aan de slag achter de schermen en het belooft opnieuw een originele editie te worden. Ten tweede glundert m’n dochter Marie op de flyers dit jaar, naast Q Music gezicht Sam De Bruyn. We hopen samen op jullie enthousiasme.

De basis-ingrediënten van dit sportief evenement blijven gelijk: een belevenis-run met heel wat entertainment onderweg om geld in te zamelen voor goede doelen. Je loopt over de strekdam, door het Kursaal, de Petrus- en Pauluskerk, het Onze-Lieve-Vrouwecollege… en komt onderweg verrassingen tegen. Op de verzamelplaats ter hoogte van het Casino zijn eet- en dranktenten voorzien voor de supporters en lopers.

Het parcours is 7km lang en je kan kiezen om dit één, twee of drie keer te lopen. De tijden worden geregistreerd en er zijn ook Team Challenges voor wanneer je graag in groep inschrijft. Alle praktische informatie vind je hier, waar je ineens ook kan inschrijven. Niet te lang twijfelen, gewoon doen 😉

Ontzettend veel steun en dankbaarheid

Wie me kent, weet dat vrijwilligerswerk al altijd een deel van m’n leven beheerst. Het doet dan ook ontzettend veel deugd om te zien wie allemaal bij dit project betrokken is. Ongelofelijk veel handelaars, bedrijven, organisaties… bieden steun en de dankbaarheid is dan ook groot voor zowel de structurele sponsors als voor diegene die een kleine bijdrage geven. Ook jeugdbewegingen worden betrokken voor praktische hulp de dag zelf.

Vele handen maken licht werk en dat allemaal om een mooie opbrengst integraal aan Oostendse goede doelen te schenken. Elk jaar is iemand anders aan de beurt.

Deze keer werden Tejo vzw en Komee vzw gekozen. Tejo begeleidt jongeren met psychische problemen en Komen werkt rond sociaal isolement ten gevolge van jongdementie.

Kids Run & Kinderopvang

Ook de kinderen worden betrokken en er is heel wat nieuws voor hen dit jaar:

  • Voor de Run kunnen ze zich ook al uitleven in het sportdorp dat Sport Vlaanderen organiseert van 14u tot 18u op het strand voor het Kursaal.
  • Ze kunnen meelopen met de Kids Run, samen met Louise Carton. Er wordt ook een nieuwe campagne #ikjeunemie gelanceerd en zij voorzien een lekkere verrassing voor de kindjes bij aankomst.
  • Voor ouders die graag lopen en opvang voor hun kinderen zoeken is er gratis kinderopvang voorzien.