Op de koffie in Oostende…

De Familie Jansen. Koffie met smaak!

De jonge kaffiebar, aan het Mijnplein, verwent met heerlijke ‘eigen’ koffie. Klein, sfeervol en met een persoonlijke aanpak van charmante Coby Avgoustakis.  Als koffieliefhebber verrast de kaart met véél bijzondere koffierecepten. Een absolute must voor mij blijven de klassiekers. Maar vraag gerust ook naar een suggestie.  De-lish-ious! Uniek bij De Familie Jansen is de afwisseling van kunstzinnig talent! De ‘beste koffiebar van het land’ (Hospitality Awards) doet naast trendy hotspot ook dienst als vernissageruimte, waarbij tal van kunstenaars de revue passeren! Kunst met een heerlijk kopje koffie on the side, perfect combo toch?

Adres: Kapucijnenstraat 2 , 8400  Oostende.
Website: klik hier

defamiliejansen2

Bistro Du Parc. Koffie in een beeldbepalende art deco interieur!

Hotel du Parc (1926) is een begrip in Oostende. Bruisend nostalgisch en kunstzinnig intrigerend, die samen oude glorie uitademen! Het schitterend art deco interieur maakt van deze brasserie een waar unicum. Zowel buiten als binnen zijn alle elementen van het gebouw in één harmonieus geheel onder te brengen. Mooi voor liefhebbers, zoals mezelf, met een hoog nostalgie gehalte! Dankzij de unieke ligging is het genieten van de levendige stadsdrukte. In een ongedwongen sfeer is er koffie in een nog onvervalste filterkoffie met een tinnen filteropzetstuk.

Adres: Marie-Joséplein 3, 8400 Oostende.
Website: klik hier

f43294f6fbe55c425dec963b056e0ef8

Domino. Zoet en hartig smulplezier!

Domino is een thee – en koffiehuisje waar je heerlijke taart kan kopen van Les Tartes de Françoise! De taarten van Françoise zijn met liefde  huisgemaakt op grootmoeders wijze. Eenvoudig en overheerlijk. Aanrader en mijn absolute craving: wittekaastaart op speculoos. Mogelijkheid om taart per stuk mee te nemen.

Adres: Wittenonnenstraat 16B, 8400 Oostende.
Website: klik hier

2c0e63b17eacb2aa67b6778723246d62

 

By |2015-11-01T18:47:03+00:0031-10-2015|

About the Author:

Griet laat zich niet onder één hoed vangen. Deze creatieve dromer woont in de Belle Epoque wijk en houdt zowel van die gedistingeerde, historische kant van de stad als van zijn scherpe, edgy randje. Die oprechte liefde voor haar Oostende combineert ze met die andere passie, fotografie. Het resultaat zijn pure gevoelsbeelden waarin Oostende steeds weer de hoofdrol wegkaapt. En er is nog meer. Musthave sweaters bijvoorbeeld waarop trots #ostendaise blinkt. Zo cool kan stadsliefde er uitzien.

Leave A Comment