Wanneer de dagen plots korter worden en het kwik stevig daalt weten we dat oktober is aangekomen. Niet meteen de leukste maand van het jaar. Gelukkig heeft Oostende de perfecte oplossing om dit één van de mooiste maanden van het jaar te maken. Ook dit jaar strijkt de oktoberfoor neer aan het zeetje. Zeker de moeite en het laat de temperatuur toch een ietsje pietsie stijgen.

Reus James

Op 7 oktober ’16 werd de foor plechtig geopend door reus James. Hij is letterlijk de grootste meneer van Oostende en misschien ook wel de liefste. Het wordt een jaarlijkse gewoonte dat hij ons meeneemt in een feestelijk stoet door het centrum. De fanfare leidt je naar de foor om daar getrakteerd te worden door James. Iedereen krijgt een stempelkaart. Met deze kaart kon je dan telkens voor 1€ op een attractie of een kans wagen op één van de vele foorkraampjes. James had het alvast druk want duizenden mensen kwamen vertoeven op de foor. En ja… het ging door tot in de late uurtjes.

Dit jaar zijn er enkele bloedstollende attracties. Deze brengen je meters hoog en tonen je Oostende op een heel andere manier, namelijk onderste boven. Neem je het liever rustig aan zijn er de vele jetonbakken en eendjes die al rondzwemmend vragen voor aandacht.

Oliebollen met chocoladesaus

Oktober is volgens mij de maand waar de Oostendenaar zijn gemiddelde kilocalorie inname verdubbelt. Oeps, ik denk dat ik een excuus zoek om mijn eetgedrag tijdens te maand oktober te verantwoorden. We zijn nog maar één week verder en ik heb alweer drie verschillende oliebollenkraampjes uitgeprobeerd. Ik heb momenteel al een favoriet, maar heb er nog enkele te gaan. Als Ostend Queen moet ik toch uit testen waar de beste oliebollen worden gemaakt (excuus). Ik moet ook bekennen dat ik mijn oliebollen altijd combineer met gesmolten chocoladesaus. Als je dan toch een caloriebom eet, kan je het meteen op een goede manier aanpakken (ja hoor, weeral een excuus).

Halloweenweekend

Heb je zin om eens te komen griezelen? Kom dan verkleed tijdens het Halloweenweekend. Als je hier niet genoeg van krijgt is er nog als afsluiter de Heksenmaandag. Deze gaat door op 31 oktober ’16. Dan scoor je extra kortingen en met wat geluk begint je bezemsteel echt te zweven.

Praktisch

Nog tot zondag 6 november zijn het Wapenplein, het Mijnplein, de Groentemarkt en het Sint-Petrus- en Paulusplein ingepalmd door de kleurrijke foorkraampjes.

 

oktoberfoor