4 dagen een groot maritiem feest

Voor mij persoonlijk staat Oostende voor Anker voor de vier mooiste dagen in Oostende. Omdat vier dagen ten opzichte van een heel jaar niet veel is, ben ik er iedere dag. Er hangt een unieke sfeer die niet te omschrijven valt. Je moet het beleven om te weten hoe het voelt. Oostende voor anker is vier dagen feest en de perfecte plaats om te genieten.

Alles draait natuurlijk om de boten, in alle mogelijke kleuren en maten. Van kleine motorjachten tot driemasten. De feestelijke sfeer heeft grotendeels te maken met de versierde boten: overal vlaggetjes. Ook vele boten openen hun deuren om er binnenin eens een kijkje te nemen.

Vergeet zeker niet om een kijkje achter het station te nemen. Aan de Cruise Kaai zal onder andere het Belgisch logistiek steunschip A960 Godetia aanmeren. Ook de stoet met de reuzen op zondag om 14u30 vertrekt vanop deze plaats.

anker anker

Meer dan alleen boten bezoeken

Buiten de boten valt er nog veel meer te beleven. Langs het Mercatordok tot aan de Sint-Petrus en Pauluskerk is de straat autovrij. De straat wordt telkens onderverdeeld in categorieën. Zo heb je de kunst en ambacht, commerciële standen, ….

Bij feest hoort er natuurlijk ook eten en drinken. Overal zijn er drinkraampjes met een terras. Zo kan je genieten van een zomerse cocktail of die welverdiende Sangria. Het eten is zeker een aanraden. Ik eet altijd de ambachtelijk gebakken Breydelham van het eetkraampje ‘De Gezelligheid’. Als dessert gaat mijn keuze altijd naar de ‘Zoete Ovenkoek’. Dit ambachtelijk product wordt klaargemaakt in een houtoven en geserveerd met suiker. Gelukkig zijn er vier dagen, want er is nog veel meer proeverij!

Op het Sint-Petrus en Paulusplein is er voldoende animatie voorzien voor jong en oud. Zo zijn er overdag optredens met tussendoor voorleesmomenten voor de kleinsten. Ook kunnen de kleine piraten in een heuse mast kruipen van de marine van weleer!

Bereid jouw bezoek voor: meer informatie hier.

Foto’s: Arne Deboosere

anker anker anker