Dag 1 van hét maritieme event van het jaar is met een heerlijke lentedag perfect ingezet. Oostende voor Anker staat dit jaar in teken van het Zeilschip Mercator. Elk jaar helpt Charlotte haar vader mee aan boord van de driemaster en beleeft zij de meerdaagse van op de eerste rij. Zij trok vandaag al op pad om haar aanraders te delen.

Het schepenfestival is aan zijn 20e editie toe. Voor het eerst lopen de kraampjes van op de Visserskaai door tot aan de Mercator. Voordien stopten ze al aan de Kapellebrug. Ik vind het altijd heerlijk om ze allemaal voorbij te lopen.

Een klassieker is de MONKEY BAR. Dit jaar hebben ze zelfs twee bars verspreid over de kaai. Vers van de pers stellen ze mij hun nieuwe  ‘Mondich Gin’ voor.

Vandaag hebben we geluk met het weer en de weergoden voorspellen zelfs een goed weekend! Perfect! Ook kunstenares CARINE VERMEERSCH geniet van het zonnetje.

Deze kanjers uit ZEELAND serveren de lekkerste OESTERS met zicht op de vele aangemeerde boten.

Bij LES FILLES DU BORD DE MER kan je terecht voor lekkers uit de Noordzee. Denk maar aan garnaalkroketjes en maatjes.

Oostende Voor Anker 2019

Naast eetkraampjes zijn er ook vele standen met souvenirs in marine stijl zoals dit Frans koppel met originele touwen.

Oostende Voor Anker 2019

Mijn ‘guilty pleasure’ is de ZOETE OVENKOEK. Elk jaar opnieuw schuif ik graag aan om van deze variant van de pannenkoek te smullen. Ze worden ambachtelijk gemaakt en geserveerd met lichtbruine suiker. LEKKER!

Oostende Voor Anker 2019

Oostende Voor Anker 2019

Op het Petrus-en Paulusplein moet je zeker ook eens langs bij deze unieke kunstenaar. Hij schildert op een minuscule manier zeezichten op schelpen.

Tijdens de vier dagen van Oostende Voor Anker is er ook veel animatie voorzien. Kinderen kunnen bijvoorbeeld als een echte kapitein telegeleide bootjes laten varen. Er zit zelfs een replica van het overzetbootje van Oostende tussen.

Oostende Voor Anker 2019

En natuurlijk moet je absoluut langs het ZEILSCHIP MERCATOR. Speciaal voor het evenement zijn enkele zeilen naar boven getrokken en elke avond kan je genieten van de verlichte masten.

Uitzicht van de boten met het Zeilschip Mercator op de achtergrond.

Zo, mijn eerste dag op Oostende Voor Anker zit er bijna op. Ik hoop jou ook te mogen verwelkomen de volgende dagen. Mijn favorietjes ken je alvast, maar voor een volledig overzicht met programmatie van activiteiten, verwijs ik je graag door naar de WEBSITE VAN OOSTENDE VOOR ANKER 2019.