3 ORGANISATIES DIE ANDEREN MET JOUW GERIEF GELUKKIG MAKEN

In een maatschappij die zo snel evolueert en er telkens nieuwe “gadgets” zijn om te kopen, worden mensen soms overrompeld. We hebben collectief te veel spullen. Als die spullen en kledij op een of andere manier stukgaan of niet meer passen, verwisselen we ze voor nieuwe aanwinsten. Veel mensen kunnen niet mee met deze koopimpulsen, omdat ze in armoede leven. Daar waar de een te veel heeft, heeft de ander te weinig. Elkaar de hand reiken en spullen die zogenaamd hun ‘magie’ kwijt zijn, doorgeven aan andere mensen die er wel veel mee zijn, is constructief. Zo zorgen we een beetje voor elkaar. Rust vinden in je hoofd en ontspullen zijn de trends van het moment. Daarom stelt Anne enkele organisaties in Oostende voor waar je met jouw spullen terecht kan en andere mensen kan gelukkig maken.

MEDIOS VZW KLEDIJBANK

Mijn mama was jarenlang vrijwilliger bij Medios. Elke woensdagnamiddag kunnen mensen hun spullen doneren of kunnen mensen met bepaalde noden daar terecht om zaken aan te kopen aan een kleine prijs. Een team van vrijwilligers zet zich daar in om mensen te helpen in de uitwisseling van het materiaal. Voor bepaalde mensen kan dit een nieuwe, frisse start betekenen in hun leven.

Medios Oostende

Copyright Peter Maenhoudt

  • Waar? Overvloedstraat 2, 8400 Oostende, elke woensdag van 14u tot 17u.
  • Website: vzwmedios.be

COL.SOL

Col.sol biedt niet alleen voedselpakketten aan voor mensen in armoede en een warme ontmoetingsplek, maar je kan ook je meubels, huisgerief, kledij deponeren ter ondersteuning van mensen met minder mogelijkheden. Ze bieden informatie en praktische hulp. Ze stimuleren de mensen om deel te nemen aan het sociale en culturele leven en zich te ontplooien in hun mogelijkheden.

  • Waar? Graaf de Smet de Naeyerlaan 34, 8400 Oostende.

 

Col. Sol Oostende

 

OXFAM

In de grootste Oxfamwinkel van Vlaanderen vind je een enorm aanbod kwaliteitsvolle producten. Ontdek hun collectie kledij, boeken, computers, speelgoed, brocante, schoenen, accessoires en spullen allerhande. Alles aan een zeer eerlijke prijs en alle opbrengsten gaan naar OXFAM-projecten wereldwijd.

Oxfam Solidariteit Oostende

copyright Peter Maenhoudt

 

  • Waar? Torhoutsesteenweg 641, 8400 Oostende
  • Website: www.oxfamsol