Kv Oostende: meer dan Couckenbak

Mijn eerste keer…

Ik ging op 2 oktober voor de allereerste keer naar een match van KVO! I know, shame on me, al 22 jaar in Oostende wonen en nog geen enkele KVO match bijwonen!  “En die sport dan zelf ook nog!”, ik hoor het de mensen al zeggen. Maar, voor alles een eerste keer! Ik besloot dat het hoog nodig was om eens met mijn eigen ogen ons weireldploegsje in actie te zien!

Na alle vooroordelen achter met te laten (je weet wel: allemaal zatte mensen die samen “Tis weer Couckenbak” aan het zingen zijn) moet ik eerlijk toegeven dat ik zeer aangenaam werd verrast door de toffe sfeer die in het Albertparkstadion heerst! Ik werd zelfs zo gecharmeerd dat ik een supporterssjaal kocht!

Jawel, de Oostende voetbalclub KVO heeft onder leiding van Mark Coucke de laatste twee jaar een opmerkelijke stijgingscurve laten zien. De aankoop van getalenteerde spelers en een doorgedreven beleid heeft Oostende in de voetbalwereld op de kaart gezet! Zo houden ze toch al een tijdje de eerste plek vast!

Nu moeten we wel eerlijk zijn, de match die ik zag (Oostende – Lokeren), was niet van het beste dat de Ostend Boys al hebben laten zien. De eerste helft verliep het spel zeer stroef. Ik weet niet wie wat gezegd heeft in de half time, maar Oostende kwam terug het veld op en leek uit zijn sleur te zijn gebroken. Al na 2 minuten werd er gescoord! Toen Oostende dan nog eens scoorde in de laatste minuten voor het einde was het hek helemaal van de dam en voelde ik een drang om uitgelaten mee te doen in het gigantische feest dat zich afspeelde op de tribunes. Dit is een van de eerste keren dat ik zo, bij wijze van spreken, opging in de menigte! And i loved it!

Hiermee wil ik dus alle Oostendse inwoners (als je net tot die kleine minderheid behoort die zoals ik nog nooit het heeft zien spelen) aanzetten om de vooroordelen aan de kant te zetten en toch eens te gaan kijken naar een match van KVO!

Op 27 Oktober spelen ze opnieuw thuis tegen KRC Genk, en op 7 november tegen OH Leuven. Ik zal er zeker bij zijn! Volgende week spelen ze op verplaatsing tegen AA Gent. Zij staan momenteel op een gedeelde eerste plaats.. spannend!!!

By |2015-10-17T19:47:21+00:0018-10-2015|

About the Author:

Emma Plasschaert
Zeggen dat Emma een waterrat is, is het understatement van het jaar. De zeilster reist de wereld af om haar kunsten op het water te tonen, van Abu Dhabi over Lanzarote naar Rio. Bovendien combineert deze Oostendse sportvrouw van het jaar al dat watergeweld ook nog eens met universitaire studies. Een bezige bij dus. En hoewel Emma alle oceanen al meerdere keren bedwong, komt deze Olympisch topsporter het liefst thuis in vvw Inside-Outside, de plek waar het allemaal begon.

Leave A Comment