Oostendse muzikale trots: Serena Pinto

Wie is Serena Pinto?

Serena is een bijna 16 jarige spring in ’t veld. Half Belgisch, half Portugees. En Oostends natuurlijk.

Ze begon al op  jonge leeftijd begonnen te zingen. Haar mama (haar number 1 fan) zette stiekem  filmjes online en zo werden vrienden al snel fan van haar zangkunsten. Eind 2015 was voor haar heel belangrijk: ze werd geselecteerd voor The Voice for Kids, een zangtalentenwedstrijd op VTM. Jurylid Sean was zoals velen onmiddellijk fan toen ze het nummer “Best Fake Smile” van James Bay inzette. Jammergenoeg bereikte ze de finale niet maar ze is nog steeds erg fier op haar deelname.Echt een unieke ervaring.

Samen met Matti een eigen schwung

Naast haar studies Humane Wetenschappen aan Pegasus Oostende, en haar vakantiejob in de bakkerij De Witte-Devooght van haar schoonouders maakt ze ook nog eens tijd vrij om te doen wat ze het liefst doet: zingen. Ze vormt al een tijdje een duo met Matti. Samen brengen ze covers van Kings of Leon, Coldplay, Foo Fighters… maar ze geven er hun eigen schwung aan. Hun gezamenlijke passie, muziek, zorgt ervoor dat ze elkaar perfect aanvoelen. Matti begeleidt haar op gitaar en zorgt voor de backing vocales.

Elke keer kippenvel

Als Serena begint te zingen krijg ik altijd kippenvel, ze zingt elk nummer met zoveel overgave en liefde dat het door merg en been gaat. Haar favoriete nummer is “Fix You” van Coldplay, omdat de tekst zo veelzeggend is maar ook omdat het ook gewoon zo lekker zingt. Ze staan ook al op een cd, een muzikaal project van CC De Grote Post, 8400 festival. Maar zoals elke zangeres zou ze graag haar eigen nummers uitbrengen en dan optreden op de Paulusfeesten of Theater Aan Zee. Als er hierbij iemand kan helpen mogen jullie altijd iets laten weten 😉

Wil je hen eens live aan het werken zien, check dan hun pagina. Of boek ze gewoon voor je feestje.

By |2017-08-11T11:21:23+00:0011-08-2017|

About the Author:

Caroline Vermeesch
Caroline mag dan een rasechte ‘Ostensche’ zijn, compleet met 18 horecajaren op de teller, leven en werken deed ze vaak in den vreemde. Van Zwitserland over Sicilië tot in Sint-Maarten. En toch blijft ze trouw terugkeren naar haar stad. Nu eens knutselt ze met papier, een andere keer schuimt ze met man en plusdochter rommelmarkten af om te eindigen op een terrasje en voor de zoveelste keer te genieten van die fameuze Oostendse zonsondergang.

Leave A Comment