Mom runs the City

Mom Runs the City is een project van Karin Gesquière. Zes jaar geleden sloot ze aan bij Bredene Sport Running Team en ging ze van onsportieveling naar een vlotte 15 kilometer loopster. Ze bouwde op naar de halve marathon en liep er ondertussen 3 in België. Next up is de halve marathon in Parijs, haar eerste internationale loopevent (Semi de Paris, op 5 maart). Hopend om onder die twee uur te duiken is ze vol in voorbereiding. Daarnaast runt ze ook het leven van het drukke gezinnetje met haar man en 3 jarige zoontje.

De passie voor haar sport combineert ze met haar liefde voor schrijven en creatief zijn. Het resultaat goot ze in de blog: Mom Runs the City. Onder het motto ‘Fun, Fashion and Food’ blogt ze over haar ervaringen als Fashionlover, reiziger, foodie…

Wat onderscheidt haar blog van de anderen? Ze kwam met het idee van #momSrunthecity waarbij ze elke maand met een andere loopmama op tour gaat in een Belgische stad. Op de agenda staat het favoriete looptraject van die loopmama en een persoonlijke hotspot. Zo plant ze op een originele wijze haar loopsessies in, leert ze nieuwe mensen kennen (met nieuwe tips over hoe je een sportief leven kan combineren met mama zijn) en ontdekt ze nieuwe plekjes in een andere stad. Reeds 12 mama’s passeerden vorig jaar de revue. Ook dit jaar trekt ze opnieuw op pad door Vlaanderen. De rubriek wordt namelijk heel erg gesmaakt bij haar lezers.

Op haar blog vind je ook nog leuke shopadresjes, toffe recepten, hotspots, interviews met andere powerwomen (who runs the world: Mums!), fijne bestemmingen tot tips voor een actief leven tot activiteiten voor de kleintjes.

fotocredits: Palamanas – Griet Inghelbrecht

Hoe ga ik nu zelf meer sporten?

Karin’s tips

Het klassieke scenario speelt zich elk jaar af. Goede voornemens tijdens Oud op Nieuw zijn volgens mij bij 90 percent van de populatie gelijkaardig: meer sporten en gezonder leven. Met het champagneglas in de hand, want je moet er toch nog eens van genieten vooraleer je die nieuwe voornemens strikt gaat toepassen, worden deze woorden vaak uit gewoonte uitgesproken.

1 maand later, februari, de goesting en motivatie van Nieuwjaar is al aan het verdwijnen, samen met het gebruik van dat vers aangeschaft lidmaatschap bij de gym. Hoe houd je het nu het hele jaar vol? Karin vertelde mij haar geheimen voor een continue drive in haar sportieve kant van het leven. Een doel voor ogen is volgens haar het belangrijkst. Persoonlijk streeft ze vanaf januari voor de halve marathon in Parijs later dit jaar. Leg de lat natuurlijk niet te hoog. Een halve marathon loop je niet meteen, haalbare doelen die toch uitdagend zijn kunnen de beste motivatie geven!

Goede begeleiding is volgens haar even belangrijk. Zelf sloot ze aan bij het Bredene Sport Running Team. Daar vond ze de entourage en vrienden waarmee ze samen plezier met sport combineerde.

Mijn eigen ervaring

Als professioneel sportster kan ik alleen maar aansluiten bij wat zij te vertellen heeft! Mijn passie zeilen geeft mij de drive om elke dag mijn fysieke schema af te werken (cardiotraingen op de fiets of roeimachine, krachttrainingen in de gym of zeiltrainingen op het water). Do what you love, love what you do. Ben je een outdoortype: Ga fietsen op de zondagmiddag of mountainbiken in de winter. Blijf je liever droog en warm: misschien is de gym een betere optie! Groepslessen van elke sport kunnen motiverend werken. Want ja, je wilt natuurlijk niet die ene luie zijn die maar 1 keer per maand naar de les komt! Afhankelijk van de omvang van je vrije tijd kies je misschien beter voor iets intensiever en minder tijdsconsumerend, ik denk aan een spinningles, zeer efficiënt!

Als laatste kan ik dit toevoegen: zorg voor afwisseling. Zo blijft alles nieuw en interessant en ontwikkelt je lichaam zich in de meest volledige manier!

Natuurlijk hoeft het ook allemaal niet zo moeilijk te zijn. Boodschappen doen of naar je werk gaan al fietsend of wandelend, de trappen nemen in plaats van de lift… Soms ligt een gezonde levensstijl meer voor de hand dan je denkt!

Tournée minerale

Februari staat sinds kort bekend als de alcoholvrije maand! Wie zich daarvoor wilt engageren steunt daarmee het goede doel, en kan tegelijkertijd zijn eigen sportieve stap maken!

 

Concreet:

Karins Blog vind je hier.
Sportieve loopmama’s kunnen lekker mee hashtaggen onder #Momsrunthecity of kunnen Karin een mailtje sturen naar momrunsthecity@gmail.com