Onder een zwoele nazomerzon is het nieuwe schooljaar van start gegaan. En dat gaat traditioneel gepaard met nieuwe goede voornemens. We gaan meer sporten, met minder stress door het leven gaan, gezonder eten, een goed doel steunen… De Ostend Night Run komt als geroepen!

Metarelax Ostend Night Run

Rotary Oostende Ter Streep organiseert in samenwerking met Toerisme Oostende en ambassadeur Evi Gruyaert hét evenement waar je heel wat van deze voornemens in één keer kunt waarmaken. Op 23 september vindt namelijk de Metarelax Ostend Night Run plaats. Loop bij zonsondergang 7, 14 of 21 kilometer van en naar het Kursaal Oostende. Bedrijven, organisaties en verenigingen kunnen zich ook inschrijven voor een Team Challenge op de verschillende afstanden. Zo loop je per drie deelnemers 7, 14 of 21 kilometer. Sporten bevordert de werkprestaties en samen sporten zorgt voor een betere samenwerking en een sterkere band. De sfeer en het werkritme zal achteraf dus nooit zo goed zijn als na deze gezamenlijke fysieke uitdaging. Ook voor de kleinsten is er de mogelijkheid tot een Kids Run van 700 meter (geboortejaar 2011-2010-2009) of 1000 meter (geboortejaar 2008-2007-2006). Want jong geleerd is oud gedaan.

Steun het goede doel

Nog niet overtuigd? Dan ben je dat zeker wel wetende dat de opbrengst van deze Ostend Night Run integraal naar het goede doel gaat. Organisatie Rotary Oostende Ter Streep steunt lokale goede doelen waarvan het voornaamste project ‘Kansen voor kinderen’ heet. Kansen voor Kinderen streeft ernaar alle kinderen maximale kansen op ontwikkeling te geven.

De Pamperbank

Concreet worden diverse initiatieven gesteund zoals onder andere de Pamperbank. De Pamperbank wil de kost van pampers draaglijker maken door de inzameling van luieroverschotten op zes locaties in Oostende: Opvoedingshuis, Louisastraat 7; Wiegelied, Mariakerkelaan 272; Panukkel, Tarwestraat 100; De Pelikaan, Kerkstraat 10; Bond Moyson, Prinses Stefanieplein 19 en De Viertorre, Hospitaalstraat 35. De luieroverschotten die je in de Pamperbank stopt, worden gesorteerd en verkocht aan gezinnen met een beperkt budget voor 1 euro. Ze worden verdeeld op de verdeelpunten Het Ontmoetingshuis van het kind en De Viertorre.

Het Ruilhoekje

Een andere project dat hiermee gesteund wordt is het Ruilhoekje. Het Ruilhoekje is bedoeld voor kansarme ouders met kinderen tot zes jaar en zwangere vrouwen. Het inloopteam onthaalt kansarme ouders en organiseert groepswerking voor jonge ouders en zwangere vrouwen. Er is ook een speciale groep voor tienermoeders. Daarnaast is er ook een winkeltje voor aanstaande ouders. In het Ruilhoekje kun je terecht voor baby- en kinderartikelen, kledij, kinderbedjes, parken, speelgoed en slaapzakken. Je kunt niets kopen want er wordt uitsluitend gewerkt op ruilbasis. Als de kleren te groot of te klein zijn, kunnen die worden geruild. Babymateriaal wordt uitgeleend tegen een kleine waarborg en ouders die geen kledij hebben om te ruilen, kunnen een startpakket krijgen. Het Ruilhoekje is twee keer per maand open op donderdag van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur op de benedenverdieping van Huize Willy Kooy. Voor de groepswerking kun je terecht op 059-40.25.03.

Kortom van de Metarelax Ostend Night Run wordt iedereen beter.

Praktisch

WIE? Elke sportieveling met een hart voor kansarmen WAT? Metarelax Ostend Night Run WAAR? Start en aankomst Kursaal Oostende WANNEER? 23 september 2017

 

Inschrijven kun je nog tot en met 17 september hier.