Lunettes Mobilette, de opticien bij u aan huis

De Moderne Opticien

Rodi is optometrist van opleiding. Een opto wat ? 😉 Een optometrist is iemand die via metingen afwijkingen in de ogen kan vaststellen. Hij werkt ondertussen al een paar jaar bij optiek Dresen in Oostende. Ook is hij student aan de universiteit van Edinburgh en geeft hij gastcolleges aan de Hogeschool Universiteit Brussel, een bezig bijtje dus. Deze queen was dus superblij dat hij nog een gaatje vrij had in zijn drukke agenda om Lunettes Mobilette toe te lichten.

See & Smile

In 2013 trok Rodi naar Myanmar met de vzw See & Smile  om mensen met oogproblemen te helpen en te assisteren bij cataractoperaties. Tijdens deze reis bedacht hij het idee om ook mensen hier te helpen en zo kwam ontstond de mobiele opticien, Lunettes Mobilette.

Keuzes maken

Ouderen, mensen die buiten de kantooruren werken, kinderen, …  of gewoon als je op je gemak een brilkeuze wenst te maken kan je Lunettes Mobilette inschakelen.

Rodi brengt zijn grote koffer vol brillen mee en een rugzak met zijn apparatuur, meer is er niet nodig eigenlijk. Ik mocht de tests ondergaan en mijn oogjes werden goedgekeurd. Wat ik stiekem een beetje jammer vond bij het zien van al die mooie brillen.

Praktisch

Op de website kan je je afspraak regelen. In de kalender is terug te vinden welke uren Rodi vrij heeft, klik ze aan en de rest volgt van zelf. Als je bang bent overdonderd te worden door de grote keuze aan monturen dan kan je online ook alles bekijken en je voorkeur doorgeven. Opmeten van de ogen en keuze maken duurt een klein uurtje, snel en makkelijk.

Het comfort van online shoppen maar met de persoonlijke touch van een vakman. Rodi brengt sowieso zijn volledige collectie mee, een koffer met een 200-tal monturen !

Lunettes Mobilettes staat ook in voor de levering en de nazorg zoals herstellingen en aanpassingen. Heb je een montuur maar heb je dringend nieuwe glazen nodig dan kan je ook bij de mobiele opticien terecht.

Een project van een man met een groot hart !

 

By |2017-01-18T10:54:38+00:0026-01-2017|

About the Author:

Caroline Vermeesch
Caroline mag dan een rasechte ‘Ostensche’ zijn, compleet met 18 horecajaren op de teller, leven en werken deed ze vaak in den vreemde. Van Zwitserland over Sicilië tot in Sint-Maarten. En toch blijft ze trouw terugkeren naar haar stad. Nu eens knutselt ze met papier, een andere keer schuimt ze met man en plusdochter rommelmarkten af om te eindigen op een terrasje en voor de zoveelste keer te genieten van die fameuze Oostendse zonsondergang.

Leave A Comment