Welkom herfst! We kunnen er niet om heen: de dagen verkorten, regenlaarzen en windstoppers hangen terug klaar en de verwarming begint bij iedereen terug volop te draaien. We trotseren het gure weer en hopen stiekem dat Moeder Natuur zich vergist en ons verwent met nog enkele zonnig droge, warme dagen. Ze deed het tenslotte al eerder!
Weer of geen weer, ons Lien vertelt je over wat ze in oktober in Oostende absoluut niet wil missen!

1. OKTOBERFOOR

Als klein meisje vond ik de kermis al fantastisch, een uitstap met ons gezin waar ik enorm naar uitkeek. Een tiental jaar later sprak ik er af met vrienden voor een middagje plezier, nadien werd het ook dé ideale plaats om te daten. ‘De fore’, ik koester er zoals elke Oostendenaar oneindig veel herinneringen! Daarom is een bezoekje meer dan fun en is het ook een ‘trip down memory lane’.

Iedereen kan er wel iets leuks vinden. Er staan een 75-tal attracties én je hebt een maand de tijd om ze allemaal uit te testen! Hoeft het allemaal niet zo snel en wild te gaan, dan zijn er nog altijd de rustigere spelletjes en de heerlijke lekkernijen. Een bakje friet, oliebollen of een appel op een stok. Heerlijk! Mijn favoriete attractie? Dat is en blijft de Octopus.

  • Voor wie? Jong en oud.
  • Wanneer? Van 4 oktober t.e.m. 3 november 2019. Op 4 oktober wordt de kermis naar jaarlijkse gewoonte geopend door een stoet met reus Ensor die kaarten uitdeelt om die avond aan 1 euro op elke attractie te zitten. Nieuw: 16 oktober is het prikkelarme dag: de felle lichten worden gedoofd, de muziek is stiller en de attracties gaan wat trager. Op 28 oktober is er een verminderingsdag en op 31 oktober baadt de kermis in een griezelige Halloweensfeer.
  • Waar? Verschillende pleinen in Oostende: Wapenplein, de Groentenmarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus -en Paulusplein.

2. HERFSTBRADERIE

Als echte shoppingqueen kan ik dit evenement moeilijk overslaan. Gezellig door de winkelstraten kuieren, kraampjes bezoeken en winteretalages kijken.

Ook zo nieuwsgierig naar de nieuwe collecties? Dit is het ideale weekend om te gaan shoppen. Mijn zomerkledij berg ik op en maak plaats voor herfst -en winterkledij in mijn garderobekast. Kijken wat ik nog kan dragen van vorig jaar en wat ik nog zou willen voor het komende seizoen. En net die ‘wannahave’ stukken zoek ik tijdens de herfstbraderie.

  • Voor wie? Shoppingfanaten, fashion addicts & koopjesjagers.
  • Wanneer? Van 4 tot 6 oktober 2019.
  • Waar? Centrum Oostende.

3. SPORT IN OOSTENDE

Ik ben grote sportfan en volg een aantal clubs in Oostende. Naar aanleiding van de start van de nieuwe competities zeker eens het vermelden waard. Elk weekend is er wel een mogelijkheid om een wedstrijd bij te wonen.

Team BC Oostende

We kunnen aan ’t zeitje’ namelijk genieten van volleybal, basketbal en voetbal op het hoogste niveau! Iets om met z’n allen trots op te zijn!  Als ik zelf niet aan het volleyballen ben, probeer ik altijd een wedstrijd mee te pikken van BC Oostende of KVO. Op volgende sites kan je de kalenders bekijken van de clubs om een match in jouw agenda zetten: