Na enkele maanden grotendeels thuiszitten (lees: weersomstandigheden en baby), kijk ik ernaar uit om terug wat verse zeelucht binnen te krijgen. Niets liever dan op ontdekkingstocht gaan in mijn eigen stad en te genieten van alle impulsen! Ik maakte een lijstje met veelbelovende evenementen die deze lente in Oostende zullen plaatsvinden. Met de paasvakantie voor de deur, de ideale gelegenheid om enkele met of zonder kids te proberen!

The Crystal Ship – kunstenfestival

 

Lente in Oostende: The Crystal ShipHier kijk ik enorm naar uit! De eerste editie van dit zintuigenprikkelend kunstenfestival vindt plaats in de ganse stad van 26 maart tot en met 10 april. Verschillende ‘street-art’ artiesten zullen het straatbeeld omtoveren tot een openluchtmuseum met kleurrijke werken op niet voor de hand liggende plaatsen. Wandel – en fietstochten loodsen je langs alle kunstwerken en op verschillende plaatsen worden workshops georganiseerd. Fuifzaal ‘Elysee’ wordt het kloppend hart van dit festival. Wie weet komen we elkaar tegen aan mijn garagepoort, want daar komt naar verluid een kleurrijk insect op! Meer informatie over de editie in Oostende vind je hier.

 

 

 

Lente in het Maria Hendrika park en Koninginnehof

Heerlijk kuieren op de houten weggetjes. Nieuwe plaatsen vinden door de houten paadjes, het bomenpad of het planetenpad te volgen.  De kinderen loslaten in het ontdekkingsbos of ze laten spelen op één van de talrijke speelpleintje. Eenmaal ze uitgeraasd zijn, kan iedereen genieten van een warme chocomelk en pannenkoek in het Koninginnehof, een persoonlijke favoriet. Indien je geen kinderen dient te entertainen, kan je ook altijd de rust opzoeken bij een van de vele vijvers. Zalig in het zonnetje met een boek!

Geluk voor kinderen

Het Fort van Napoleon is al jaren een perfect uitgangspunt voor tal van exposities. Deze lente kun je de kinderen  bezighouden met deze belevingsexpo over geluk. Na afloop kan je misschien nog een leuke wandeling door de duinen maken of samen op interactieve ontdekkingstocht gaan in Explorado (op 5 minuten wandelen van het Fort). Zolang de kleintjes zich maar amuseren, toch?

Eneco Clean Beach Cup 7

Doe eens iets terug voor het milieu en help mee met deze strandopruimingsactie die op enkele locaties langs de Belgische kust georganiseerd wordt. De locaties strijden eigenlijk tegen elkaar en de stad die het meeste afval verzamelt, wint de Clean Beach Cup! Zo is het strand alvast terug afvalvrij om te genieten van het mooie weer (fingers crossed!). Wie wil deelnemen, kijkt best eerst even hier voor verdere informatie.

Slecht weer vandaag…

Wat moeten we dan doen als het slecht weer is? Ik hoor het je al denken: die koters zullen mijn kot afbreken! Niets is minder waar. Er zijn tal van initiatieven specifiek voor de kids. Zo is er Springtij die dit jaar in het teken van The Crystal Ship staat. Of bekijk eens het programma van CC De Grote Post of van het Kursaal, tal van activiteiten voor die mindere dagen!
Jullie kunnen in elk geval niet zeggen dat er niets te doen is de komende lente in Oostende! Geen excuses, trek er eens op uit en geniet.
Foto: Arne Deboosere
Lente in Oostende