De eerste lentezon doet z’n intrede, bijna een week vakantie! Als ook…

Kliederende, kuierende kinderen!

Oostende heeft heel wat in de aanbieding om de krokusvakantie onvergetelijk te maken. Een week zal ongetwijfeld veel te kort zijn om alle kidsproof activiteiten in Oostende te ontdekken.

Ik geef jullie graag mijn favorieten (en vooral ook deze van Jinte (5 jaar) en Xeppe (7 jaar)) mee.

1/ Wandelen, lopen, slenteren, …OP HET STRAND MET DE ZON OP JE SNOET !

Genoeg gestapt en zin in zoet? Waai dan binnen bij Kaap | Vrijstaat o. voor een heerlijk stukje taart! Meer in de mood voor een pannenkoek? Dan zal je duimen en vingers aflikken bij de ChamonixToch meer fan van een wafel of ijs? Dan ben je bij Tearoom Georges zeker aan het juiste adres!

2/ LUISTEREN, LEZEN EN BOEKEN SNUISTEREN.

Mijn twee boekenwormen verslinden dagelijks enkele strips of boeken. Iemand horen vertellen behoort dan ook tot een van hun favoriete bezigheden. Aan enthousiaste voorlezers geen gebrek tijdens de krokusvakantie! Op voorlees-ontdekkingstocht in de Grote Post op 03.03? Of liever wegdromen bij een sprookje? Vlieg dan mee door de bibliotheek op het tapijt van Aladdin: verhalen in duizend-en-één-talen op 09.03. Er zijn heel veel kinderboeken die zo mooi geschreven of prachtig geïllustreerd zijn, dat ik er niet rouwig om ben om ze op m’n salontafel te laten rondslingeren. Om in boeken te snuisteren (en misschien zelfs eentje kopen) ben je bij Boekhandel Corman aan het juiste adres. Hun uitgebreide collectie kinderboeken kan je achteraan de winkel vinden.

3/ TOCH IETS ACTIEVER?

Een hele vakantie zitten en luisteren klinkt niet meteen een droomvakantie. Dan is bij ons Hangtime het codewoord om even heel erg braaf te worden, zeker als ze horen dat een namiddagje springen en klimmen in Hangtime op de planning staat. Een trampolinepark, zonder schreeuwerige kleuren, waar kinderen kunnen lachen en roepen, waar ouders in alle rust, heel erg op hun gemak een krant kunnen lezen met een lekkere kop koffie of thee. Klinkt misschien niet erg geloofwaardig maar geloof me: het is een paradijs om kinderen te laten ravotten & volwassenen tot rust te laten komen! Of wat dacht je van een ritje op een go-cart op de Zeedijk? Dat blijft uiteraard altijd een topper!

4/ KLIEDEREN MET KLEI!

Keramiek zit weer helemaal in de lift! Zijn je kinderen creatieve duizendpoten die graag hun handen vuil maken? Dan is ‘Keramiek voor kinderen’ van ZandZand vzw de perfecte activiteit! Een inspirerende workshop in een gezellige sfeer, bij keramiste Catherine Lovatt. En op het einde van de rit heb je enkele prachtige kunstwerken om je huis op te fleuren! Meer info en inschrijven kan via Zandzand.

Meer Krokustips kan je hier ook vinden!
En wat doen jullie met kroost tijdens deze vakantieweek?