Kom op adem

Middenin bruisend Oostende, dat zich ondertussen alweer volop klaarmaakt voor een zinderende zomer, is De Loft een plek om tot jezelf te komen. De Loft is een grote lichte open ruimte die pure rust uitstraalt verborgen achter een sprookjesachtige ingang. In de Jules Perquaetstraat 15, vlak naast de ingang van de parking van de Carrefour – waar we met z’n allen al honderden keren voorbij zijn gerusht – biedt De Loft een plek om op adem te komen. Een plek waar je ruimte kan maken in je lichaam en geest. De Loft biedt zich aan als ontmoetingsplek voor alle mensen die hier naar verlangen. Mensen die op zoek zijn naar (innerlijke) rust, fitheid en vitaliteit, evenwicht, energie en verbinding.

Holistische gedachte

Vanuit de holistische gedachte dat alles met alles samenhangt, delen gepassioneerde leerkrachten in De Loft hun kennis, ervaring en levensvisie graag met jong en oud. Hiervoor beschikken ze over een gevarieerd aanbod waaronder verschillende soorten yoga, mindfulness, zen mediatie, qi gong, ademcirkels, dans en veel meer. Speciaal voor kinderen is er ook de mogelijkheid tot mindfulness op kindermaat of ouder-kind yoga.

Dynamische yoga

Ik probeerde de dynamische yoga uit bij Kathy op donderdagavond. Omdat ik hou van het mediterende aspect van yoga maar ook nood heb aan een fysieke uitlaatklep, leek deze optie voor mij ideaal. Yoga is een recente verrijking in mijn leven. Iets waar ik lang niet rustig genoeg voor dacht te zijn en het te druk voor had. Tot ik me ervoor openstelde… Yoga leerde me bewuster leven van mezelf en mijn omgeving, daar dankbaarder voor te zijn en om de tijd te nemen die appreciatie te uiten.

Als jonge twintiger in een generatie van religieshoppers zijn velen, inclusief mezelf, wat verdwaald. Verward door gruwelijke gebeurtenissen in de naam van religie kiezen velen ervoor atheïst te zijn. Maar toch zijn velen, waaronder opnieuw mezelf, op zoek naar een spirituele houvast. Naar een geloof in iets wat ons allemaal verbindt. In yoga, een 5000 jaar oude Indische traditie, heb ik die houvast gevonden. Yoga is een universele praktijk die je heel verbonden maakt met de aarde en alles en iedereen waarmee we die delen.

Nieuwe levensstijl dankzij De Loft

Yoga is geen sport, het is een levensstijl. Het wordt deel van wie je bent, wat je doet en hoe je kijkt naar de wereld. Het maakt je een gelukkiger en rustiger mens. Ik raad iedereen aan om in deze tijden van geen tijd, tijd te maken voor jezelf en een bezoek te brengen aan De Loft. Je bent er eenmalig, maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks welkom. Iedereen kan komen voor een proefles en erna opteren voor losse lessen of lessenreeksen. Ook lesgevers die zich in deze visie terugvinden, zijn van harte uitgenodigd contact op te nemen met De Loft via hun website of facebookpagina.

De Loft, Jules Perquaetstraat 15, 8400 Oostende