Project omschrijving

In de Van Iseghemlaan, op de hoek met de Kapucijnenstraat, opende net voor de zomervakantie een pareltje van een restaurant. Karin ging er dineren met haar schoonouders en was erg enthousiast.

PRETTY IN PINK

Het interieur is hip met een knipoog naar Sketch in London : de roze fluwelen sofa en dito zitjes zijn een absolute eyecatcher. Dat roze trekken ze ook door naar de toiletten waar ondergetekende megafan is van de verticaal geplaatste metrotegels in allerlei parelmoertinten.

In de zaal zijn gouden accenten subtiel te vinden zoals in het bestek, de tafelranden en de verlichting. De keuze voor een zwarte vloer in visgraatmotief, de strakke afwerking van de bar en de open keuken brengt dat gedurfde poederroze in evenwicht. Waardoor zelfs stoere heren zich hier best op hun plaats voelen. (knipoog)

ZUIDERSE KEUKEN

ZAZ Cuisine staat voor een kwalitatieve keuken waar vers en lokaal hoog in het vaandel wordt gedragen. Mét een zuiderse twist. Uitbater Michele D’Abramo heeft namelijk Italiaanse roots en ken je misschien ook van restaurant De Mangerie dat hij op de Visserskaai openhoudt.

Bij ZAZ kan je ’s avonds perfect à la carte eten en het houden op één hoofdgerecht maar de menuformule aan 39 euro (voor -en hoofdgerecht plus dessert) is superhandig als je uitgebreider wil dineren. Want je mag kiezen uit alles op de kaart. Bij enkele gerechten rekenen ze wel een supplement zoals de ‘Carpaccio van tomaten met handgepelde Oostendse garnalen’ en ‘Sole Meunière’ (+4 euro). Dat valt uiteraard te begrijpen.

Wij kozen onder andere voor:

Ook lunchen bij ZAZ is mogelijk! Dan werkt men met een formule aan 22 euro.

De wijnkaart: op en top Italiaans maar er is ook een uitstekende selectie van Kroatische en Sloveense wijnen te vinden. Opsteker bij het aperitief is naast de selectie spirits en artisanale bieren, ook de ruime keuze in alcoholvrije alternatieven: 0% bieren, zero coupe bubbels en zero gin. Zo kan je als Bob(ette) ook lekker en feestelijk meeklinken!

100% alcolvrije apéro: ZAZ Pommeline met appel, gember en yuzu EN de ZAZ ZERO Gin & Tonic.

 

 

La vie en rose! Oostende heeft er opnieuw een opmerkelijk eetadres bij.

En als ik dan toch een opmerking moet maken. ZAZ Cuisine kiest resoluut voor vis op de kaart, waardoor je als vleesliefhebber wat beperkt bent in keuze. Maar ons gezelschap lust alles. Wij hebben oprecht genoten!

ZAZ Cuisine
Van Iseghemlaan 16, 8400 Oostende
Gesloten op woensdag en zondag.
T: 059/440544
Facebook:  ZAZCuisine
Website: www.zazcuisine.be

Tekst: Karin Gesquière