Project omschrijving

De MARINA staat bekend als een gastronomische Oostendse waarde sinds 1973.

Voor mezelf is het vooral een plek waar ik veel familiale herinneringen koester. Al als klein meisje – hadden we iets te vieren- dan deden wij dat in dit legendarisch Italiaans restaurant aan het Zeeheldenplein. Niet alleen voor de hoogstaande Mediterraanse cuisine maar ook voor het warme onthaal en de swingende sabayon die pater familias Domenico Acquaro telkens opnieuw met veel zuiderse charme voor ons aan tafel uit zijn armen én heupen losklopte.

EEN NIEUWE WIND

Maar kleine meisjes worden groot en dat geldt ook voor Vida, dochter van! Onder haar vleugels rees in maart 2019 een nieuwe Marina op Oosteroever. Een volgend hoofdstuk in een nieuw stadsdeel. Ze durft, die Vida!

Vida Acquaro Marina Ristorante Italiano Oostende

Het is pas onlangs dat ik haar Marina 2.0 bezocht. Jawel, terug om een verjaardag in familiale kring te vieren. En dat ik alle wild positieve verhalen proefondervindelijk kon op de som nemen.

Marina Ristorante Italiano Oostende

Al van bij de eerste stap was ik met verstomming geslagen door het prachtige, stijlvolle interieur. De indrukwekkende wijnkamer bij het binnenkomen, de gigantische open keuken, de marmeren elementen en messing accenten.  Zelfs het kleinste detail is met klasse afgewerkt. (bv. hoe het kleinste kamertje en de brandhaspel subtiel aangeduid worden).

Marina Ristorante Italiano Oostende

Marina Ristorante Italiano Oostende

Marina Ristorante Italiano Oostende

Maar sommige zaken veranderden niet. Zoals de mooie verzameling borden aan de muur van alle edities van ‘Met Kunst aan Tafel’ die een plaatsje kregen boven de witte piano. En de befaamde formule die hen met recht  bij één van de beste Italiaanse restaurants van heel België doet horen (score van 14/20 in Gault&Millau), bleef intact:

‘Passie voor het vak in combinatie met een uitmuntende service en producten van topkwaliteit blijft voor altijd ons handelsmerk,’ vertelt een fiere Vida aan onze tafel.

En dat is niet gelogen. Met ons viertjes genoten wij van een schitterend menu (Marina 3° Generazione) met zicht op Oostende en haar haven bij ondergaande zon. Nog wat foodfoto’s van de avond om bij te watertanden.

Fijn om te moeten vaststellen dat Vida Acquaro en Randy Degroote (chef van het keukenteam) geslaagd zijn in hun culinaire missie om dit mooie Italiaanse verhaal aan zee verder te schrijven!

Marina Ristorante Italiano Oostende

Team Marina met Vida in het midden rechts geflankeerd door Randy.

 

MARINA – RISTORANTE ITALIANO
Hendrik Baelskaai 7a, 8400 Oostende
Open van 12u – 14u30 // 18u30 – 22u.
Gesloten op woensdag en zondagavond.
T: 059/703 556
Facebook:  MARINA
Website: www.resto-marina.be

Tekst: Karin Gesquière