Project omschrijving

Welkom bij Resto Vito voor zuiderse passie en gastvrijheid in de Christinastraat.

THAT’S AMORE

Chef en zaakvoerder Vito Centomani voegde een goede scheut Italiaans temperament toe aan het voormalig pand van koffiebar Baristas no75 en de rest lijkt geschiedenis. Hij roert er in de potten alsof hij er al jaren zijn vaste stek heeft. Met veel flair heet hij je welkom, terwijl zijn partner Katrien je begeleidt door het menu en de suggesties van de dag.

La vita è troppo breve per mangiare e bere male. Het leven is te kort om slecht te eten en te drinken.

Ostend City Queen Karin luncht bij Resto Vito in Oostende

Vito heeft al 25 jaar ervaring als chef. Hij belandde recent in Oostende voor een food consulting opdracht en bleef plakken aan ons zeetje dankzij de liefde. THAT’S AMORE!

Op de kaart staat de Apuliaanse keuken centraal. Apulië (Puglia) is gelegen in Zuidoost-Italië van waar chef Vito afkomstig is. Hij tovert met ingrediënten rechtstreeks afkomstig uit zijn geboortestreek, Puglia.

 ‘De keuken van Puglia is gebaseerd op de producten die er van nature voorkomen en verbouwd kunnen worden. Dat zijn vooral granen, olijven (olijfolie), druiven (wijn), zeevruchten, fruit en heel veel soorten groenten’

Zijn recepten vinden hun oorsprong in de cucina povera, de sobere keuken van de armen. Het betekent gebruik maken van wat de zee en de aarde te bieden hebben en koken met vers en seizoensgebonden aanbod.

AAN TAFEL met PASSIE

Terwijl Vito verantwoordelijk is voor alles op je bord, zorgde zijn partner Katrien voor het concept achter het nieuwe restaurant. De inrichting is voornamelijk zwart/wit maar alles wat passie is, brengt kleur. Van de handgemaakte waterglaasjes, de kunst aan de muren tot de wijnen en de geserveerde gerechten.

Ik ging er met een vriendin over de middag proeven en we kozen het suggestie lunchmenu. Alle smaken klopten en de passage van chef Vito aan tafel vonden we oprecht en sympathiek! Het is fijn als de chef even uit zijn ‘ivoren’ keuken komt, wat uitleg geeft bij gerechten en vraagt of alles naar wens is!

 

 

Ostend City Queen Karin luncht bij Resto Vito in Oostende

Misschien een klein adresje maar groots in passie en charme. Viva Italia in Oostende, en daarom zeker het proberen waard!

 

RESTO VITO
Christinastraat 75, 8400 Oostende
Gesloten op maandag en dinsdagmiddag.
T: 0493/390 586
Facebook:  Restovito
Website: www.restovito.com

Tekst: Karin Gesquière