Project omschrijving

Restaurant Adelientje

Er zijn vele visrestaurants in Oostende, maar Restaurant Adelientje moet toch het best bewaarde vis – geheim zijn!

Na een bezoekje aan de boekenbeurs lazen we in een net – aangekocht – boek over deze plek (ja, ook na 28 jaar herontdek ik nog steeds zaken in onze stad). De wederhelft vindt dat we zowiezo te weinig vis eten (mijn schuld, verwend geweest door de papa die in het viswezen werkt…) en wou dus eens een goed visrestaurantje aandoen. Reserveren is trouwens übermakkelijk: gewoon online via de website. Je krijgt ook direct bevestiging (of niet) als er plaats is: reserveren is geen overbodige luxe, het is namelijk een gezellig etablissement die maar een beperkt aantal plaatsen huisvest en meestal vol zit.

De zaak zelf ziet er vanbinnen echt volks uit. Alsof de tijd een paar decennia is blijven stilstaan. Echt zalig, nostalgisch Oostends! Zelf het hapje is typerend voor de kust: verse, ongepelde garnalen! Handen uit de mouwen en smullen maar!

De kaart bestaat op zich uit simpele, eerlijke vissoorten en gerechten. De klassiekers zoals garnaalkroketjes, kabeljauw, tong, etc… Hetgeen ik op mijn bord kreeg had ik echter nooit verwacht: het grootste stuk kabeljauw dat ik in mijn leven op een bord gezien had (perfect gebakken n.b.)! Ook mijn gezelschap kreeg porties waarvan we blij waren dat we geen voorgerecht genomen hadden. Elk stuk vis was perfect gegaard en ‘levende ves‘. Mijn schoonzus kreeg een portie bouillabaise die makkelijk een halve emmer kon vullen! We waren er allemaal van overtuigd: dit restaurant was een zeer aangename verrassing! Eentje om te onthouden en in de toekomst meer aan te doen.

Restaurant Adelientje

Bonenstraat 9, 8400 Oostende