Project omschrijving

Omdat ik hou van adressen waar aan kruisbestuiving wordt gedaan, op fijne plaatsen die op het eerste zicht misschien niet evident zijn. Omdat ik bij dit project en warm gevoel krijg en omdat ik je wil aanraden om er eens binnen te springen en de sfeer er zelf te proeven: lees je even mee over o.666?

o.666 – WAT MAG JE VERWACHTEN

Wat is o.666? Om te starten geef ik de omschrijving mee die ik ontving van Michiel (kleinVerhaal) en die me instant nieuwsgierig maakte.

o.666 vzw wil met zoveel mogelijk Oostendenaars “samen” stad maken. Het is een labo voor burgerinitiatieven, jonge makers, startende ondernemers, sociale organisaties, kunstenaars,… Een inspirerende coworking-plek waar iedereen terecht kan. o.666 wordt een proeftuin voor circulaire economie, sociaal en maatschappelijk ondernemen.”

Maar er is nog meer. Naast het co-working gedeelte, hebben ze er ook een horeca-zaak gelanceerd waar iedereen welkom is. De Kantino.666 is open op vrijdag en zaterdagen. Het ziet er mooi uit en ze gaan er verder dan drank serveren. Laat je in hun kantine verrassen door kleine concerten, expo’s, voorstellingen… Het is er open op vrijdag en op zaterdag van 16u tot 22u.

Wat er allemaal op de agenda staat kan je volgen op hun website en facebookpagina. Ik zag er al veel fijne concerten passeren die er de komende weken geprogrammeerd staan en onlangs verscheen ook een yoga-sessie met Jade Hoornaert op hun pagina. Volg hen en laat je verrassen.

DE VISIE – Stad maken op Oosteroever

De ambitie is groot en ze willen er echt wel “stad maken”. Ze geven er een tweede leven aan de gebouwen van een voormalige visserscoöperatieve. De locatie is verbonden met de geschiedenis van de stad en daar hebben ze bewust voor gekozen. Het gebouw wordt nu een nieuwe haven waar experimenten het ruime sop kunnen kiezen.  Als dat niet mooi is.

De gebouwen bieden véél ruimte. Maar liefst 500 m2 binnenruimte 600 m2 buitenruimte om mensen elkaar te laten ontmoeten, om te ondernemen, creatief na te denken en met elkaar in debat te gaan.

WIE ZIT ER ACHTER DIT FIJNE PROJECT?

Je zou bijna de vraag omgekeerd moeten stellen, welke Oostendse stakeholders zijn er niet bij betrokken? Het lijstje is indrukwekkend: Arktos, !drops, FMDO, kleinVerhaal, KOEST olv Yannick Dumarey, Proper Strand Lopers, Push Skate Academy, Tomates Crevettes en ZANDZAND.

Er waren heel wat kandidaten om stakeholder te worden van O.666. Er werd een screening gedaan en het werd een samenwerking tussen elf projecten die een initiatief hebben dat vertrekt van Oostende of inhoudelijk betrokken is bij de buurt of de stad. Ze bieden antwoorden op concrete noden, zijn laagdrempelig en hebben linken naar circulaire economie.

Dit project wordt gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid, de stad Oostende en OVAM.

 


0.666 VZW 

Hendrik Baelskaai 27, 8400 Oostende
Contact: 0487 28 30 40
Email: info@o666.be
Facebook:  0.666 
Website: www.o666.be

Tekst: Ellen Distave