Project omschrijving

In de schaduw van de stadsbibliotheek, ligt in een prachtig nieuwbouwpand met zicht op de Hypodroom en het Thermae Palace, het warme MOOSE. Een ‘shop & eat’ – adres waar je welkom bent voor bijna alles met een Scandinavische twist. Karin ging er lunchen met haar mama en zus. Lees je mee?

Moose Oostende lunch

SHOP & EAT

Saskia Defever is zaakvoerster van Moose, een horeca-adres waar je eten en drinken kan combineren met een shopping experience. Binnenwandelen om enkel interieurgoodies te winkelen is perfect mogelijk, maar Moose is vooral een plek om gezellig te ontbijten, te lunchen, te aperitieven of een stukje taart met FIKA (= Zweeds voor koffie) te snoepen.

“Ik heb bewust NIET gekozen voor het drukke stadscentrum. Ik wil dat de mensen bij mij kalmte en rust vinden en dat gevoel ook krijgen als ze naar buiten kijken. ” zegt zaakvoerster Saskia Defever.

Moose Oostende

HYGGE ** & RUST

** HYGGE: Scandinavische way of life – moeilijk te beschrijven – waar men geluk zoekt in kleine dingen. Ontspannen en onthaasten met geliefden staat centraal.

De keuze voor hoofdzakelijk wit in combinatie met hout en aardetinten en de perfecte afwerking met kwalitatieve materialen, doen me instant goesting krijgen om mijn eigen woning te restylen. Ook onze tafel is gedresseerd volgens de typisch Scandinavische huisstijl en het minimalisme krijgt een knipoog dankzij subtiele, grappige accenten. Of wat dacht je van ‘Thinking Room’ als discrete toiletbenaming.

Eyecatcher van de zaak is een reusachtig elandhoofd, een Canadees verkeersslachtoffer, zo blijkt.Mr. Moose volgt goedkeurend terwijl we plaatsnemen aan ons tafeltje. We bestellen elk iets anders uit de suggesties. We krijgen eerst een pittig soepje als appetizer voor we smullen van ons gerecht nadien.
De smeus met handgepelde Noordzeegarnalen kan je trouwens enkel krijgen als er die dag aanvoer is. Kraakverser kan het dus niet!

 

Tijdens een eerder bezoekje een tijdje geleden (lezen kan hier) ging ik er ontbijten. Toen bestelde ik de DE LUXE ‘FROKOST’. Een uitgebreid ontbijt met granola & yoghurt, seizoensfruit, broodmandje, beleg, homemade confituur, koffie, verse jus en een vitaminesapje. Daarbovenop nog een spiegelei en een toast met gerookte zalm! Heerlijk! Dat dit meer of genoeg is, blijkt uit een onbestaand hongergevoel de rest van de dag.

Moose Oostende 2

Na het tafelen snuisteren we nog even tussen de leuke deco-items. Ik zie prachtige Serax tableware, luxe verzorging van Marie-Stella-Maris, donzige plaids, geurige kaarsen en zoveel meer.

Opnieuw overtuigd van dit plekje als dikke aanrader aan zee. Dat ligt niet alleen aan het concept van winkelen en lekker eten in een mooi interieur, maar ook vooral aan de warme glimlach van Saskia en haar team die je er altijd bovenop krijgt!

 

MOOSE
Wellingtonstraat 86, 8400 Oostende
Gesloten op zondag en maandag.
T: 059/305584
Facebook:  MOOSE-Ostend
Website: www.moose-ostend.be

Tekst: Karin Gesquière