Project omschrijving

De Christinastraat is een hartverwarmend eetplekje rijker. Charlotte, Gillian en ik (Karin) gingen hier onlangs lunchen en verlieten de zaak met een warm gevoel en gelukzalige glimlach. En dat had alles te maken met de bijzondere bediening.

Lizette Soup and Specials Oostende Christinastraat

VZW DUINHELM

Lizette is uniek als horecazaak. Het is namelijk ook een project van vzw Duinhelm. Dit Oostends centrum begeleidt volwassenen met een verstandelijke beperking. De lunchbar wordt door hen gerund uiteraard onder begeleiding van de mensen van Duinhelm. Onthaal, afwassen, bedienen en afruimen, ze doen het allemaal én bijzonder goed! Wij werden die dag enthousiast geholpen door Yara, Gianni, Jonas en Miradja die achteraf met een nog groter enthousiasme met ons op de foto gingen.

Lizette Soup and Specials Oostende Christinastraat

Yara en Jonas brengen onze lunch: een quiche met slaatje en rijkelijk belegde boterhammen.

BIJZONDERE SOEPBAR

Lunchen bij Lizette is echt een beleving maar we moeten ook eerlijk zijn over de lunchplek an sich.

Het interieur is eigentijds met een knipoog naar weleer : van trendy planten in macramé hangers tot sanseveria’s en vintage radiospelers. De accentmuur in saffraangeel vind ik perfect gekozen.

Dagkaart Lizette Soup and Specials Oostende Christinastraat

Alles wat op de kleine kaart staat is trouwens sterk aan te bevelen, overheerlijk én scherp in prijs. Van de belegde boterhammen tot de soep en quiche, alles is kraakvers en smaakvol. Ook voor de gemberthee of de brownies, keer ik zeker nog terug. Dit is absoluut een adresje dat ik direct op mijn lijstje toevoeg van favo lunchplekjes in Oostende.

Dat ik hier niet alleen over denk, is duidelijk aan het aantal kaartjes ‘gereserveerd’ die je elke dag op de tafeltjes ziet staan. Wie hier eens wil komen proeven op de noen, raad ik dus zeker aan te reserveren.

 

LIZETTE – Soups & Specials
Christinastraat 77, 8400 Oostende
Van dinsdag tot zaterdag open van 10-16H.
T: 059/447 996
Facebook:  LIZETTE
Website: www.lizette.be

Tekst: Karin Gesquière