Kaas Ofzo ?2018-06-19T21:36:45+00:00

Project Description

Kaas Ofzo ?

JONGE KAAS, STINKENDE KAAS…

Als kind at ik jonge kaas. Jonge kaas op de boterham, jonge kaas uit het vuistje. Zoals waarschijnlijk velen onder ons. Maar met ouder worden vind ik dat hoe meer kaas stinkt hoe beter ik ze vind. Als er daar nog eens goed gezelschap bij komt en een lekker flesje wijn dan heb ik een perfecte avond.

VAN DE BANK NAAR DE KAAS

Lindsay begon een klein jaartje geleden haar kaaswinkel Kaas Ofzo in Mariakerke, na enkele jaren te werken in de banksector was ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Samen met haar man volgden ze een opleiding tot kaasmeester, waar ze les kregen van Ann Keymeulen, kaasmeester in hart en nieren en schrijfster van het boek “De kunst van kaas”.

Het is een supergezellig winkeltje met een open toonbank waar je de kazen kan bewonderen, zoals in Franse kaaswinkels.

Lindsay haar voorkeur gaat uit naar hoevekazen en kazen op basis van rauwe melk en dan nog het liefst zo lokaal mogelijk. Maar dat is niet altijd evident. Het is een zoektocht om de juiste kazen te vinden en het assortiment verandert regelmatig, waardoor het voor de klant ook leuk en verrassend blijft.

WIJN EN BIER

Ik dacht altijd dat kaas en wijn de beste maatjes waren maar bier is aan een inhaalmanoeuvre bezig. Een kaasplank met bijpassende bieren kan je ook bestellen bij Kaas of zo. Haar man is gepassioneerd door wijn en neemt de wijnkeuze voor zijn rekening.

Heb je ook zin gekregen in een gezellig kaasavond, dan kan je op de site je bestelling plaatsen, maar een bezoekje aan de winkel is nog persoonlijker. Daar kan Lindsay je nog beter helpen met je de passende kazen aan te bieden.

Leave A Comment